Derbi u Maksimiru

DAMIR BURIĆ: Imamo ideju kako pobijediti Dinamo, mentalitet često pobijedi kvalitet

Hina

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Imali smo probleme tijekom sezone koje smo dobro riješili. Nijedan nogometni ekspert prije početka ove sezone nije nas vidio u vrhu, nego Osijek, Rijeku. Tu se vidio kontinuitet rada, trenera, novac. Hajduk je tu bio tek četvrti, peti. Tu smo sada gdje jesmo i želimo svim silama to mjesto zadržati,» rekao je Burić.



SPLIT Trener Hajduka Damir Burić u četvrtak je izjavio kako se njegova momčad, unatoč ozljedama nekolicine igrača, dobro pripremila za derbi protiv Dinama koji će se igrati u petak na stadionu Maksimiru.


»Iza nas je neobičan i turbulentan tjedan,» rekao je Burić na konferenciji za novinare dodvši: »Dobro smo pripremljeni i spremni smo za derbi,«


Istaknuo je kako zbog ozljede kapetan splitske momčadi i reprezentativac Josip Juranović neće putovati u Zagreb, dodavši kako će utakmicu propustiti i Posavec, Bradarić, Jairo i Bulos, a upitan je i nastup Nejašmića.




»I prije prve utakmice s Dinamom nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača, a pobijedili smo. Mentalitet često pobijedi kvalitet, imamo ideju kako pobijediti sutra,« dodao je.


Istaknuo je kako Dinamo ima širok igrački kadar i može igrati različite sustave.


»Vjerujem da će Dinamo igrati u najboljem sastavu kao i dosad protiv Hajduka,« kazao je Burić.


Na upit Ima li Hajduk momčad za borbu za prvo mjesto, Burić je odgovorio kako je momčad imala određene probleme koje su dobro riješili.


»Imali smo probleme tijekom sezone koje smo dobro riješili. Nijedan nogometni ekspert prije početka ove sezone nije nas vidio u vrhu, nego Osijek, Rijeku. Tu se vidio kontinuitet rada, trenera, novac. Hajduk je tu bio tek četvrti, peti. Tu smo sada gdje jesmo i želimo svim silama to mjesto zadržati,» rekao je Burić.


Hajduk se trenutačno nalazi na drugom mjestu Prve HNL sa 30 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama koji ima i utakmicu manje.