Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Tužni podsjetnik

video ČOVJEK KOJI JE ZAPALIO KANTRIDU Prije sedam godina otišao je Dudo Pavličić, bivši reprezentativac i prvotimac Rijeke

Dubravko Pavličić poseban status uživa u Alicanteu gdje  je jedan ulaz na tribine dobio njegovo ime
Dubravko Pavličić poseban status uživa u Alicanteu gdje je jedan ulaz na tribine dobio njegovo ime
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2019. u 17:29 2019-04-04T17:29:00+02:00

Dubravka Pavličića navijači Rijeke pamte kao velikog borca na terenu, dečka s maramom oko glave i kosom svezanom u rep koji je vijorio dok se na motociklu frajerski vozio riječkim ulicama početkom 90-tih godina, ali i pogotku kojega je zabio "svojem" Dinamu na Kantridi u finalu Kupa 1994. godine. Taj pogodak izazvao je rijetko viđenu navijačku euforiju na tribinama legendarnog stadiona pod stijenama Kantride i teško ponovljiv pirotehnički "šou" u izvedbi Armade.

RIJEKA Na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza prisjetili su se preranog odlaska Dubravka Pavličića. Bivši hrvatski reprezentativac i prvotimac Rijeke preminuo je prije sedam godina.

Dubravko Pavličić rođen je 28. studenoga 1967. godine u Zagrebu, a u klupskoj je karijeri branio boje Radnika, Dinama, Rijeke, Herculesa, Salamance i Ferrola.

Za hrvatsku je nogometnu reprezentaciju nastupio ukupno 22 puta, uključujući i pet utakmica na kvalifikacijskom putu do Europskog prvenstva 1996. godine, a dva je puta zaigrao i na samoj europskoj smotri najboljih, protiv Turske i Portugala.

Pavličić je posebno dubok trag ostavio u Alicanteu, gdje jedan od ulaza na tamošnji stadion nosi njegovo ime. Dudo je odigrao 86 utakmica u dresu Rijeke u Prvoj HNL i Kupu Hrvatske.

Preminuo je u 44. godini života, 2012. godine, nakon teške bolesti. 

Dubravka Pavličića navijači Rijeke pamte kao velikog borca na terenu, dečka s maramom oko glave i kosom svezanom u rep koji je vijorio dok se na motociklu frajerski vozio riječkim ulicama početkom 90-tih godina, ali i pogotku kojega je zabio "svojem" Dinamu na Kantridi u finalu Kupa 1994. godine. Taj pogodak izazvao je rijetko viđenu navijačku euforiju na tribinama legendarnog stadiona pod stijenama Kantride i teško ponovljiv pirotehnički "šou" u izvedbi Armade.

Pogledajte kakva je atmosfera vladala na Kantridi nakon što je Dudo glavom zatresao mrežu i probudio nadu da Rijeka može nadoknaditi 2:0 iz Maksimira i osvojiti prvi trofej od osamostaljenja. Takvo ozračje i navijačko "ludovanje" danas je teško nezamislivo na hrvatskim prvoligaškim travnjacima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.