Poljudske ambicije

Brbić najavio Hajduk u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Splićani dovode i napadača

Portal Novilist.hr

Marin Brbić, Željko Jovanović i Damir Mišković uoči derbija na Poljudu

Marin Brbić, Željko Jovanović i Damir Mišković uoči derbija na Poljudu

Cilj ove sezone je ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. S velikim zadovoljstvom mogu najaviti da je Darko Nejašmić produžio ugovor do lipnja 2023. godine. Filip Bradarić je od danas s nama. On je hrvatski reprezentativac, dolazi na posudbu do kraja sezone i vjerujem da će nam pomoći u ostvarivanju ciljeva - rekao je u uvodu predsjednik Brbić



SPLIT Posljednjeg dana prijelaznog roka na Poljudu su sazvali presicu kako bi se pohvalili svime što uspjeli učiniti u posljednje vrijeme. Pored predsjednika Marina Brbića na presici su bili dopredsjednik kluba Lukša Jakobušić i sportski direktor Saša Bjelanović.


– Sazvali smo redovitu presicu na zadnji dan prijelaznog roka. Najavili smo je prije utakmice s Dinamom jer želimo poručiti da nas jedna utakmica neće poremetiti. Cilj ove sezone je ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. Naš je cilj u klub dovesti igrače koji mogu unaprijediti momčad. Moramo svake godine na tržište plasirati nekog od naših igrača kako bi osigurali opstojnost kluba. S velikim zadovoljstvom mogu najaviti da je Darko Nejašmić produžio ugovor do lipnja 2023. godine. Filip Bradarić je od danas s nama. On je hrvatski reprezentativac, dolazi na posudbu do kraja sezone i vjerujem da će nam pomoći u ostvarivanju ciljeva – rekao je u uvodu predsjednik Brbić, te dodao kako je Hajduk u fazi pregovora s jednim napadačem. 


Predsjednik Hajduka otkrio je još nešto.




– Dobili smo poziv Županijskog nogometnog saveza za sastanak s HNS-om koji bi trebao biti sutra. Na tom sastanku Hajduk sudjeluje kao promatrač, trebalo bi se razgovarati o reorganizaciji sudačke organizacije. Na sastanku ćemo biti ja i dopredsjednik Jakobušić. Već sam napomenuo da UEFA brani klubovima da razgovara sa Savezom vezano za sudačku organizaciju, tako da će o tome razgovarati Županijski savez. Prije par minuta smo dobili vijest da je Izvršni odbor izrazio nezadovoljstvo suđenjem u prvih sedam kola. Status quo nije u našem interesu i činimo sve da promijenimo odnose u našem nogometu. Hajduk je sutra samo gost, ali ćemo to iskoristiti da pokušamo poboljšati stvari – dodao je Brbić.


Sportski direktor Saša Bjelanović potvrdio je mogućnost Strinićeva dolaska.


– Njegove kvalitete nisu upitne, sigurno bi nam mogao pomoći. Na toj poziciji smo doveli dva mlada igrača, Čolinu i Dolčeka za čije smo dovođenje potrošili dosta novaca. Što se Bradarića tiče Filip je po svaku cijenu želio doći u Hajduk, na tome mu moram zahvaliti. Danas smo ga papirnato riješili, sutra ga očekujemo u Splitu. Napadač? Moramo biti oprezni s međunarodnim transferima. Trenerova želja je da imamo napadača drukčijih karakteristika u odnosu na trenutne. Gledali smo da to bude u okviru naših financijskih mogućnosti, a da dobijemo igrača koji će nam biti dobra alternativa – rekao je Bjelanović.