Europska liga

BIJELI SRETNE RUKE: Riječani izbjegli Turke, u 3. pretkolu EL čekaju pobjednika švicarskog St. Gallena i norveškog Sarpsburga

P. N.

Heber/D. ŠKOMRLJ

Heber/D. ŠKOMRLJ

Prva utakmica igra se u gostima 9. kolovoza, a uzvrat na Rujevici 16. kolovoza



RIJEKA Nogometaši Rijeke u trećem pretkolu Europske lige igrat će protiv pobjednika susreta 2. pretkola između švicarskog St. Gallena i norveškog Sarpsburga. Odlučio je tako ždrijeb održan u Nyonu. Prva utakmica igrat će se 9. kolovoza u gostima, a uzvrat na Rujevici zakazan je 16. kolovoza. Riječani su uspjeli izbjeći onaj najgori mogući scenarij (Basaksehir), naletjeli na suparnike koji nisu lagani, ali koji sigurno ne predstavljaju neprijelazne prepreke. St. Gallen je prošlu sezonu u švicarskoj Superligi završio na četvrtom mjestu, a Sarpsborg je trenutno na šestoj poziciji norveške Prve lige.


Svoje moguće suparnike saznali su i nogometaši Hajduka i Osijeka. Splićani će ukoliko prođu bugarsku Sofiju igrati protiv pobjednika susreta Rudara Velenja i bukureštanskog FCSB-a, dok će Osječani ukoliko eliminiraju Glasgow Rangers u trećem pretkolu igrati protiv gruzijske Čihure ili slovenskog Maribora.