Riječanin u Ligi petice

Antonio Mance otišao u Nantes kao zamjena za Emiliana Salu!

Ivan Volarić

Antonio Mance

Antonio Mance

Nantes je posudio Mancea do kraja sezone s pravom otkupa njegova ugovora  za dva milijuna eura odštete



RIJEKA Antonio Mance posljednjeg dana prijelaznog roka napustio je slovački Trenčin i skrasio se u Nantesu! Riječki napadač prihvatio je poziv Vahida Halihodžića koji je u njemu pronašao zamjenu za Emiliana Salu, argentinskog napadača, koji je ove zime nakon potpisa za Cardiff stradao u zrakoplovnoj nesreći. Nantes je posudio Mancea do kraja sezone s pravom otkupa njegova ugovora  za dva milijuna eura odštete. 


Mance je  svojim dobrim igrama u dresu Trenčina (EL) skrenuo pozornost na svoje kvalitete i potencijal kojega je prethodno razvijao u dresu Pomorca, Istre i Domžala, te nakon dugo vremena postao jedini riječki igrač koji će biti u prilici zaigrati u jednoj od tkz “Liga petice”. Ricardo Bagadur je posljednji Riječanin koji je nastupio u jednoj od pet najjačih europskih liga. Stoper, koji se prošloga ljeta skrasio u Osijeku, upisao je jedan nastup u Serie A u dresu Fiorentine.


Mance za razliku od Bagadura nije proizvod omladinskog pogona riječkoga prvoligaša. Vrlo brzo je otišao i krenuo svojim putem afirmacije. Očito je dobro postupio! Ionako treneri iz omladinskog pogona riječkoga prvoligaša već godinama tvrde da riječki bazen oskudijeva nogometnim talentima. Antonio Mance je dokaz da talent sigurno nije problem zbog kojega riječki nogomet godinama čeka igrača koji je u stanju odgovoriti zahtjevima klubova iz liga petice.