Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Nema popuštanja

ARMADA: Igor Bišćan je konstantno omalovažavao Rijeku i Armadu, otići će za prvom ponudom

Armada ne popušta u svojim stavovima/Foto Arhiva NL
Armada ne popušta u svojim stavovima/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2018. u 13:26 2018-10-15T13:26:00+02:00

Bišćan je i dalje trener, a mi se tome protivimo kao i pomoćnom treneru Renatu Pilipoviću. Smatramo da bi se u nekim stvarima trebali konzultirati navijači i da svi idemo prema istom cilju, da se ne događaju ovakve stvari. Četiri-pet godina je bila ona krilatica Zajedno smo Rijeka - izjavio je Dejan Božić za Radio Rijeku

RIJEKA U eteru Radio Rijeke gostovao je i Dejan Božić, predsjednik Kluba navijača Armada, te još jednom vrlo jasno izrazio svoje neslaganje s izborom novoga trenera Rijeke Igora Bišćana, kao i njegova pomoćnika Renata Pilipovića 

- Trenutna situacija je status quo - započeo je Božić. - Iznijeli smo svoje mišljenje, klub se nije očitovao. Bišćan je i dalje trener, a mi se tome protivimo kao i pomoćnom treneru Renatu Pilipoviću. Smatramo da bi se u nekim stvarima trebali konzultirati navijači i da svi idemo prema istom cilju, da se ne događaju ovakve stvari. Četiri-pet godina je bila ona krilatica Zajedno smo Rijeka, stav Armade je da nam je neprihvatljivo da nam je trener Igor Bišćan, a pomoćni trener Renato Pilipović.

Bišćanu zamjerate što je kada je postigao gol Rijeci u sezoni 1998./99. neprimjereno gestikulirao prema tribini na kojoj je bila Armada?

- To mu je samo jedan od grijeha, a nije jedini. To se prezentira kao jedina stavka koju je napravio i zamjerio se Armadi. Dečko je u više navrata konstantno omalavažao klub i navijače Rijeke. Nekim svojim postupcima je u više navrata to dao do znanja.

Ispričao se kada je došao, očito to nije upalilo kod vas?

- Normalno da nije upalilo. Ako sam nešto u svojoj prošlosti napravio računi kad-tad dođu na naplatu, to je tako u životu. Ne može se neke stvari raditi, a onda ću se ispričati... Barem to ne drži vodu kod nas malo tvrđih ili, kako nas vole nazivati radikalnijih navijača ne drži vodu. Dakle, ako sam nešto u životu napravio onda za to odgovaram i snosim posljedice.

Smeta vam i Renato Pilipović koji je član Bišćanova stožera?

- Umjesto da se vodi prema smirivanju situacije to smo shvatili kao nadolijevanje ulja na vatru što uvijek izaziva burnu reakciju. Sljedeći dani će pokazati što će se događati.

Rijeka gostuje u petak kod Intera, kako će se Armada ponašati?

- Armada će uvijek biti uz Rijeku na tribinama, vrijeme će pokazati da li će navijati ili ne. U petak imamo utakmicu u Zaprešiću, od svih koji nama neke stvari zamjeraju i koji podržavaju Bišćana u Zaprešiću ih neće biti deset, a nas će biti 100 do 150. To sve govori tko prati Rijeku, tko sve ide uz Rijeku i tko ne zaboravlja na neke stvari. Ponavljam, kakvi smo takvi smo, ali imamo stavove i nismo beskičmenjaci da mijenjamo svoj stavove. Imamo svoj put po kojem kročimo, a kome to smeta to je njegova stvar.

Da li će biti  verbalnih obačuna s tribina s trenerom koji vam nije po volji?

- Ne bih o tome. Svi nas prozivaju da se povodimo za onima s juga i da želimo da ulica vodi klub. To nismo i ne želimo imati taj prefiks. Odredili smo smjernice svojega ponašanja, dođite u Zaprešić, dođite na Rujevicu pa ćete vidjeti. Podržite klub, a mi ćemo ga nastaviti podržavati na svoj način. Klubu se nikada ne okreće leđa, a ovakvi treneri će otići za boljom ponudom za godinu ili dvije. Armada i navijači će uvijek ostati tu - poručio je čelnik Armade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.