Uoči Intera

Župarić ima “krivca” za lošije rezultate: ‘Najviše je na to utjecala negativna energija oko kluba’

Marko Cvijanović

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

Foto Goran Kovačić / PIXSELL



Dario Župarić će sve utakmice do kraja jesenskog dijela sezone igrati rasterećeniji utoliko što je već dogovorio uvjete transfera u MLS ligu. Branič »bijelih« u siječnju će postati igrač Portland Timbersa.


– Čeka nas gostovanje kod momčadi koja je Rijeci uvijek neugodna, Inter je iskusna momčad protiv koje nam je često znalo biti vrlo teško igrati i koja nam je znala raditi probleme. Interova pozicija na ljestvici ne odražava pravo stanje, moramo biti maksimalno fokusirani i dati sve od sebe da bismo uzeli bodove – kaže Župarić, kojima ima svoje viđenje krize igre i rezultata riječke momčadi.


– Na rezultate je najviše utjecala negativna energija i sve ono što se u posljednjih godinu dana događalo oko kluba. Zato je svima nama u ovom trenutku lakše igrati utakmice u gostima, nego kod kuće. Ima tu dosta mladih igrača koji zaslužuju podršku kakvu je Rijeka imala prije godinu, dvije ili tri dana, također i trener i njegov stožer. Situacija je takva da su očekivanja ostala ista, a ove sezone nam jednostavno ne ide. Klub sada treba podršku, nas i vas, svih ljudi koji vole Rijeku.




Svi zajedno moramo utjecati na to da se negativa makne i da se počne govoriti i pisati o lijepim stvarima. Svi bismo mi htjeli da se Rijeka bori za prvo mjesto, da osvoji Kup i igra Europu, ali tu smo gdje jesmo. Do kraja ima još dosta utakmica, još uvijek možemo napraviti dobar posao, ali pritom moramo razmišljati samo o nogometu i opet svi jedva čekati utakmicu na Rujevici. Protivnike opet moramo lomiti zajedno sa svim tribinama, a ne da krenu zvižduci čim odigramo jednu loptu prema našem vrataru.


Nevjerojatno je da se Smolčića pljuje ako odigra malo lošije i još na neprirodnoj poziciji. A dečko daje sve od sebe…. Transfer? Nisam mislio da će to izaći u javnost. Transfer je za sada završena priča, u Rijeci sam tijelom i duhom do kraja polusezone – zaključio je Župarić.