Riječki rekorder

Zoran Kvržić: Nije ”Austrija” loša koliko smo mi bili dobri! Sretan sam zbog gola, ali idemo dalje

Ivan Volarić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

RIJEKA Nikada se nije volio gurati pred novinarske mikrofone. Štoviše uglavnom ih izbjegava u širokom luku. Onih prvih sezona u dresu »Rijeke« projurio bi kroz miks zonu kao na Prateru kraj braniča »Austrije«. Sada je već sakupio dosta iskustva, uostalom pojavile su se na glavi i neke sjedine. Godine idu… Zoran Kvržić, uz Mate Maleša jedini stuttgartski junak koji je ostao na Kantridi/Rujevici, autor je trećeg riječkog pogotka na »Ernst Happelu«. Zabio je glavom u padu na asistenciju Domagoja Pavičića u sučevoj nadoknadi vremena da i najveći skeptici među navijačima »Rijeke« mogu odahnuti. Riječki rekorder po broju europskih nastupa (ovo mu je bio jubilarni 30. u Europi, 93. ukupno), postigao je svoj sedmi europski gol. Jedan više ima još uvijek prvi riječki strijelac u UEFA-inim natjecanjima Andrej Kramarić.– Ušli smo jako dobro u utakmicu i od početka jasno pokazali po što smo došli u Beč. Uzeli smo prva tri boda u skupini ove sezone. Mislim da možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom – govorio je Kvržić nakon utakmice. Nije se u potpunosti složio s konstatacijom da je Riječanima put do uspjeha olakšalo blijedo izdanje desetkovanog domaćina.

– Nisu oni bili toliko nekvalitetni koliko smo mi odigrali na visokoj razini! Istina, na kraju smo primili malo naivno gol, ali teško je u Europi držati svih 90 minuta koncentraciju. Uostalom, bitno je da smo slavili.


»Kvrža« je nakon dugo vremena zatresao mrežu, postigao svoj drugi gol po povratku na Rujevicu prošloga ljeta.– Sretan sam zbog gola, ali idemo dalje. Vraćamo se sada obvezama u domaćem prvenstvu. Pred nama je vrlo teška utakmica protiv »Osijeka«. Pobjeda u Beču je prije svega nagrada za uloženi trud i rad. Sigurno je da smo se ovom pobjedom uključili u igru za prolaz skupine. Vrijeme će pokazati što smo i koliko u stanju još napraviti.U nedjelju na Rujevicu stiže »Osijek« koji je u posljednjih godinu dana izrastao u ozbiljnu momčad. Brzonogi napadač rođen u Tesliću u »Rijeku« je stigao prije četiri godine upravo iz Gradskog vrta. – Sigurno da to više nije onaj stari »Osijek« s kojim smo relativno lako izlazili na kraj na Kantridi i na Rujevici. Svjesni smo da ćemo želimo li do pobjede morati dati puno više nego prije. Međutim, ne bi trebalo biti velikih problema ako mi budemo pravi.Kvržićevi zastupnici posljednjih tjedana u pregovorima su s »Rijekom« oko produženja ugovora…– Nismo još ništa riješili – rekao je Kvržić.