Rijeka sutra u Zaprešiću

ZORAN KVRŽIĆ Nećemo kukati! Ima nas dovoljno, uostalom dobili smo pojačanja

Denis Frančišković

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Evo vraćaju se Gorgon i Čolak te ćemo prema naprijed opet biti puno bolji. Alexandera smo malo duže čekali, a on nam može puno donijeti. Što je, tu je. Dobili smo dva nova pojačanja, Tomečaka i Murića što također može biti od velike važnosti. Idemo se nadigravati, dati sve od sebe i odigrati pravu mušku utakmicu - kaže Kvržić



RIJEKA Igor Bišćan započeo je svoj mandat na klupi »bijelih« upravo utakmicom s Interom, nedjeljnim protivnikom Riječana. U listopadu prošle godine Rijeka je slavila 2:1 golovima dvostrukog strijelca Antonija Mirka Čolaka, dok je za »žute« zabio Theophilus Solomon. I to igrajući od 36. minute bez isključenog Stjepana Lončara.


I tada je počela pobjednička serija pod vodstvom novog šefa struke. Rezultati su bili iznad očekivanja, što se duže igralo Rijeka je bila sve bolja, na koljena bacila Dinamo, Osijek, dvaput Lokomotivu. Gotovo četiri mjeseca kasnije »bijeli« su u puno drugačijoj situaciji. U odnosu na tu utakmicu vjerojatno će zaigrati samo pet igrača! Sluga, Escoval, Pavičić, Čolak i Lončar. Možda i kapetan Gorgon koji se oporavio od ozljede lista.


– Nećemo kukati! Ima nas dovoljno, mislim da mlađi igrači mogu pokrpati neke pozicije. Sve je to splet nekih nespretnih okolnosti – kaže Zoran Kvržić, zadužen za desno krilo.


Puljićeva završnica




– Evo vraćaju se Gorgon i Čolak te ćemo prema naprijed opet biti puno bolji. Alexandera smo malo duže čekali, a on nam može puno donijeti. Što je, tu je. Dobili smo dva nova pojačanja, Tomečaka i Murića što također može biti od velike važnosti. Idemo se nadigravati, dati sve od sebe i odigrati pravu mušku utakmicu.


Prvi domaći poraz nije po Kvržiću previše poremetio redove »bijelih«. Istina, svi su ipak nekako računali na te bodove…


– Iako smo izgubili, to ne bi trebalo previše poremetiti naše redove. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u prvom poluvremenu kada smo bili puno bolji. U drugom do drugog gola Gorica nam nije praktički ozbiljnije zaprijetila. Morali smo se nakon toga otvoriti, uslijedila je jedna individualna greška i treći gol nakon čega se bilo jako teško vratiti protiv tako organizirane momčadi – dodaje Kvržić.



Utakmice 20. kola:Rudeš – Osijek 0:1Slaven B. – Gorica sub 15.00Dinamo – Istra 1961 sub 17.30Inter – Rijeka ned 15.00Hajduk – Lokomotiva ned 17.30 Dinamo 19 15 3 1 39:11 48Osijek 20 11 4 5 39:19 37Lokomotiva 19 10 4 5 34:18 34Rijeka 19 9 7 3 33:20 34Gorica 19 9 3 7 26:23 30Hajduk 19 6 8 5 28:25 26S. Belupo 19 2 12 5 21:27 18Inter 19 5 2 12 20:42 17Istra 1961 19 4 4 11 21:36 16Rudeš 20 0 3 17 12:51 3

SLJEDEĆE KOLO (9. veljače): Lokomotiva – Rudeš (15. veljače), Rijeka – Hajduk, Gorica – Inter (16. veljače), Dinamo – Slaven Belupo, Osijek – Istra 1961 (17. veljače).



Realizacija je ono sa čime su Riječani i u prvom dijelu imali povremenih problema. Dojam je da se stvaralo puno, a realiziralo premalo prilika.


– Ne mogu reći da imamo nekih velikih problema s realizacijom. Evo, primjerice, Puljić je jako kvalitetan igrač, po meni jedan od igrača s najboljom završnicom s kojima sam igrao. No, dogodilo se da je promašio jednu šansu i onda padne samopouzdanje. To je nogomet. I jači i bolji od nas promašuju… Treba samo skupiti glave, bit će dobro – kaže Kvržić.


Inter je poseban protivnik za »bijele«. U redovima »žutih« uz iskusnog Josipa Brezovca čitav je niz igrača koji su igrali za Rijeku ili su još uvijek na posudbi, počevši od Berkovića, Čelikovića, Postonjskog, Nekića, Solomona do Ajayija. A i Vuk je donedavno branio njegove boje.


– Istina, evo mladi Čeliković će sigurno za godinu, dvije igrati u Rijeci. Ovo je idealan put za njega, igra, skuplja minute i iskustvo. Bio je ovo super potez što je otišao na posudbu.


S druge strane, ovo je i prava prilika da se dodatno snimi protivnik koji je posljednja prepreka momčadi prema toliko željenom finalu Kupa u Puli.


– Sigurno da je to i jedna vrsta pripreme za polufinale Kupa. Imamo dobru šansu ući u finale, a već od nedjelje moramo pokazati da smo bolji. Jednostavno treba dati sve od sebe, a onda rezultat ne bi trebao dolaziti u pitanje – smatra Kvržić.


Svaka je važna


Dobar rezultat, točnije pobjeda bila bi odlična najava novog jadranskog derbija, gostovanja Hajduka 16. veljače na Rujevici.


– Svaka nam je utakmica važna. I Gorica je to bila pa se poslije nje nije dogodilo ništa posebno na ljestvici. Vjerujem da će nam se to vratiti negdje drugdje, sad smo izgubili bodove, negdje ćemo ih uzeti, možda i u nekoj lošijoj igri.


Povratkom Ivana Tomečaka u zadnjoj i angažmanom Roberta Murića u napadačkoj liniji, uz Kvržića, Rijekina bi desna strana odjednom mogla postati najjači dio momčadi.


– Ma, super je što se Tomečak vratio. Igrač je kojeg dobro poznajemo, ja sam već igrao s njim i nadam se da ćemo opet dobro surađivati na desnoj strani. Po meni to je dobar potez vodstva kluba i struke. Desna strana? A imamo sad tu i Murića, dečka koji je odličan igrač i kojem treba dati šansu. Mislim da će se pokazati u najboljem svjetlu – prognozira Kvržić.


Kad je u pitanju Rijekino proljeće, Kvržić previše ne dvoji.


– Čeka nas izazovno proljeće. Borimo se za drugo mjesto i imamo šansu za osvajanje Kupa. Treba samo biti čiste glave i ići utakmicu po utakmicu. Vjerujem da će sve biti dobro, da će se ozlijeđeni igrači početi polako vraćati. Izaći ćemo opet na pravi put – zaključuje Kvržić.