ZAŠTO JE ZAHTJEV RIJEKE ODBIJEN? Natjecateljska komisija HNS-a nije našla opravdane razloge za odgodu

Ivana Vaupotić

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

- Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza izvršila je telefonske konzultacije i konstatirala da razlozi za odgodu utakmice nisu opravdani te ista nije suglasna s vašim prijedlogom, stoji u dopisu koji je potpisao Ante Vučemilović, predsjednik Natjecateljske komisije HNS-a.



ZAGREB – Zahtjev Rijeke za odgodom utakmice 5. kola HT Prve lige s Osijekom glatko je odbijen, što znači da će taj derbi biti odigran sutra navečer na Rujevici, kao što je bilo i planirano. Suvišno je podsjećati da je Rijeka zatražila odgodu da bi se momčad pripremila i odmorila za gostovanje idućeg četvrtka kod Genta, u okviru zadnje runde kvalifikacija Europske lige.


– Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza izvršila je telefonske konzultacije i konstatirala da razlozi za odgodu utakmice nisu opravdani te ista nije suglasna s vašim prijedlogom, stoji u dopisu koji je potpisao Ante Vučemilović, predsjednik Natjecateljske komisije HNS-a.


Nakon pobjede u Aberdeenu, Damir Mišković je podsjećao da je na jednoj od sjednica Izvršnog odbora HNS-a rečeno da su europska klupska natjecanja interes hrvatskog nogometa te da se zbog toga odluke o ovakvim odgodama mogu donositi bez suglasnosti drugoga kluba. Međutim, taj dogovor nigdje nije zabilježen, odnosno iza njega nije ostao pisani trag. Uostalom, Rijeka je iz tog razloga dobila istu odbijenicu krajem prošlog tjedna, kada je tražila odgodu gostovanja kod Gorice.




Ako ništa drugo, Igor Bišćan imat će slobodnih tjedan dana uoči uzvrata s Gentom na Rujevici. Naime, odgođena je utakmica 6. kola HT Prve lige, koju su Dinamo i Rijeka trebali odigrati idućeg vikenda na stadionu Maksimir. Prema riječima Josipa Breznog, povjerenika za natjecanje, to je napravljeno jer se nisu mogli osigurati ravnopravni uvjeti za obje momčadi. Preciznije, Rijeka u četvrtak gostuje kod Genta, i zato subota nije mogla doći u obzir, a nedjelja je otpala zato što u utorak 27. kolovoza Dinamo igra uzvratnu utakmicu s Rosenborgom u Trondheimu.


– Derbi će biti pomaknut na prvi slobodan termin. Budući da je Dinamo već osigurao jesen u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, to može biti samo 18. prosinca. Međutim, postoji mogućnost da klubovi odigraju svoje utakmice prvoga kola Kupa u terminu rezerviranom za reprezentacije. Na taj način otvorit će se prostor da ovu odgođenu utakmicu odigraju u terminu prvoga kola Kupa. Međutim, to ovisi o dogovoru Rijeke i Dinama – zaključuje Brezni.