Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
Analiza

UZROCI VELIKE KRIZE Rijeka je zastala kad je Damir Mišković prestao ulagati u privatizirani klub

Damir Mišković/Foto Arhiva NL
Damir Mišković/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2019. u 7:51 2019-11-14T07:51:43+01:00

Konstantno ulaganje u momčad pa i onda kad je ona najbolja i najjača osnova je zadržavanja kontinuiteta vrhunskih rezultata i izbjegavanja stresova koji posljednjih sezona potresaju Rujevicu

RIJEKA Okosnica Rijekine momčadi je ipak poprilično potrošena, u igri nema pravih emocija i upitno je što donosi budućnost, dio je komentara, ali i jasnih stavova bivših Rijekinih igrača čije riječi imaju specifičnu težinu. A na sličan način razmišlja i dobar dio drugih igrača ili ljudi koji su nekada bili u klubu ili oko njega. Treneri se nekakako u takvim razmišljanjima stavljaju u drugi plan. Iako se naravno potencira i njihova odgovornost. Igor Bišćan izvlačio je iz ozljedama »ranjavanog« rostera maksimum i sukladno tome nije uspio standardizirati momčad. Praktički živio je na automatizmima momčadi Matjaža Keka dok su oni još postojali, ali su s vremenom sve više i više »kopnili«. Simon Rožman kratko je vrijeme na Rujevici, donio je novu energiju i ideje, ali strši mizeran učinak od samo sedam bodova iz šest utakmica. Momčad jako oscilira, a posljednji neočekivano visok i lagan poraz od Dinama uzdrmao je Rujevicu. Rožman se odlučio za privremenu bazu u Čatežu od danas do nedjelje gdje će se morati naći formula za završnicu polusezone i popravak svega onog što je olako uprskano. Pa i ugled kluba u najtežem domaćem porazu...

Na Rujevici u to vrijeme traje igra detekcije. U čemu je problem? Igračima, treneru, lošoj selekciji, nedovoljnom ulaganju, loše odrađenim posljednjim prijelaznim rokovima, fizičkoj pripremi, mentalitetu prvotimaca...? Ili u svemu pomalo.

- Svi drugi klubovi se pojačavaju, a Rijeka ne. To dovoljno govori. Znamo što ove sezone nosi drugo mjesto, koliko su se pojačali Hajduk i Osijek, a Rijeka niti blizu. Ne znam koliko je to dovoljno u borbi za drugu poziciju - izjavio je prije nekoliko mjeseci za naš list Ivan Katalinić, nekadašnji trener Rijeke.

I na neki način bio dobar prognozer što je vidljivo već po prvoj četvrtini prvenstva, odnosno uvodnih 15 kola nakon kojih je Rijeka peta. Kate je tim možda i najbolje dijagnosticirao problem Rijeke posljednjih sezona. Novac je moć, pokreće sve, a Damir Mišković više nije u mogućnosti ulagati u privatizirani klub kao nekada. A konstantno ulaganje u momčad pa i onda kad je ona najbolja i najjača osnova je zadržavanja kontinuiteta vrhunskih rezultata i izbjegavanja stresova koji posljednjih sezona potresaju Rujevicu. Rijeka je u kratkom razdoblju promijenila tri trenera, a da pritom nije bitnije mijenjala okosnicu momčadi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu