Analiza

Što je donijela pobjeda u Vinkovcima? Izdvojili smo pet detalja, najbitniji nam se čini onaj psihološki

Ivan Volarić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Dugo, predugo se nije dobilo i upisalo tri boda na konto u prvenstvu



“Rijeka” je u nedjelju u Vinkovcima nakon gotovo dvomjesečnog posta konačno došla do prvenstvene pobjede. Analizirali smo što je donio vrijedan trobod.


GORGON


Alexander Gorgon je ponovo zabio, to je njegov treći pogodak u posljednje dvije utakmice što više ne može biti slučajno.


Austrijski napadač vraća se u golgetersku formu, dobar je to znak uoči završnog jesenskog ciklusa utakmica, uglavnom na domaćem terenu gdje se »Rijeka« u posljednje vrijeme muči s realizacijom.


SIGURNOST




»Rijeka« je primila pogodak u Vinkovcima, Pervan je pogodio »rašlje« jer je izostao pravovremeni blok na vrhu šesnaesterca.


Izuzme li se taj detalj, »bijeli« su u Vinkovcima djelovali dosta sigurno. Posebno u nastavku kada je trebalo mudrom igrom po teškom terenu sačuvati minimalno vodstvo.


RAST FORME


»Rijeka« je posljednjih nekoliko utakmica počela kao momčad rasti na planu igre. Možda to iz konteksta šampionske »Rijeke« ne izgleda jako bitno, ali iz konteksta »Rijeke« koja je nizala poraze to je više nego ohrabrujući trend. Bitno je sada periode dobre igre rastegnuti na duža razdoblja.


VEZNI RED


Filip Bradarić i Josip Mišić su uz pomoć Mate Maleša nosili »Rijeku« prema naslovu prvaka, a posebno raspoloženi bili su ovoga ljeta. Nakon toga uslijedio je pad – forme i trkačke moći. Dojam je da se sva trojica polako dižu u svojim izvedbama, što je vrlo bitno uoči utakmica u kojima će veliki teret biti upravo na veznom redu.


PSIHOLOŠKI IMPULS


Dugo, predugo se nije dobilo i upisalo tri boda na konto u prvenstvu. Gotovo dva mjeseca prošlo je između pobjeda nad »Rudešom« i »Cibalijom«. Riječani su ovom pobjedom sigurno skinuli određeni psihološki teret, vratili se na drugo mjesto koje sada imaju priliku učvrstiti kroz nešto povoljniji raspored u završnici 2017. godine.