Rijeka vs. Inter

STJEPAN LONČAR: Protiv Intera je cilj vratiti pozitivnu atmosferu među navijače i ljude oko kluba

Denis Frančišković

Stjepan Lončar/Foto Arhiva NL

Stjepan Lončar/Foto Arhiva NL

U šest utakmica su osvojili samo dva boda, ali rezultatski ih nitko nije »unakazio«. Naravno, na Rujevici smo favoriti - kaže veznjak Rijeke



RIJEKA Stjepan Lončar ustalio se u momčadi »bijelih«. Nakon ozljede tijekom priprema opet je čvrst, bitan oslonac lijeve strane momčadi u igri prema naprijed i nazad. Igre ne prolaze nezapaženo, kao reprezentativac BiH pozvan je za skorašnji domaći okršaj s Lihtenštajnom i gostujući s Armenijom.


– Nakon ispadanja od Genta ja kao igrač jedva čekam sljedeću utakmicu. Više nema vremena za nekim žalom i sreća da sraz s Interom dolazi tako brzo. Fokusirani smo na prvenstvo – kaže Lončar.Ipak koliko god se Gent nastoji odagnati iz misli, nemoguće ga je tako brzo zaboraviti.

– Imali smo jedan regeneracijski trening i neprospavanu noć. Čeka nas nova utakmica, novi izazov. Ne smijemo i nećemo potcijeniti Inter, od prve minute moramo zaigrati čvrsto i agresivno. Treba što prije zabiti i privesti utakmicu kraju. Naravno, cilj je vratiti pozitivnu atmosferu među navijače i ljude oko kluba – tvrdi Lončar koji ujedno poziva na maksimalni oprez s momčadi koja je autsajder.


– Inter nitko nije posebno nadigrao. Organizirano se brane što znači da treba igrati protiv bloka i napadati što nije uvijek lako. Istina u šest utakmica su osvojili samo dva boda, ali rezultatski ih nitko nije »unakazio«. Naravno, na Rujevici smo favoriti – dodaje Lončar vjerujući da će se momčad vrlo brzo vraiti na pobjednički kolosijek.




– Zadovoljan sam svojom formom, ali i željom svih nas. Ta želja da ginemo za Rijeku je neupitna. Ostao je žal i tuga za tim ispadanjem, nedostajalo nam je malo sportske sreće, ali i svega pomalo. No, to je nogomet. Nema više ni vremena ni razloga osvrtati se na to, idemo dalje. Ove godine postoji poseban izazov drugog mjesta jer ono vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Nama igračima je to san – zaključuje Lončar.