Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
7. travnja 2020.
Rijeka u problemima

STEZANJE REMENA Na Rujevici u izostanku prihoda razmišljalju i o smanjivanju ugovora igračima

Igrači Rijeke morat će podnijeti svoj teret korona-krize/Foto Arhiva NL
Igrači Rijeke morat će podnijeti svoj teret korona-krize/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 25. ožujak 2020. u 11:03 2020-03-25T11:03:44+01:00

RIJEKA Poslovanje klubova kad je cijelo tržište stalo, ugovori i plaće igrača, njihovo moguće smanjenje i raskidanje posljednjih su dana očekivano jedna od važnijih tema u hrvatskom, ali i međunarodnom sportu. Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeke, uz vlasnika Damira Miškovića ovih će dana i mjeseci zasigurno biti osoba koja će biti pod povećalom u donošenju nekih mjera koje će, ne treba sumnjati, biti ristriktivne.

U kojoj mjeri je situacija oko koronavirusa poremetila normalno poslovanje kluba?

- Teško je u ovim trenucima pričati o poslovanju kluba kada se cijeli svijet, a pogotovo Europa, bori protiv smrtonosnog virusa. Suosjećamo se i s našim sugrađanima i sportskim prijateljima u Zagrebu koji su se, nažalost, uz borbu protiv koronavirusa, morali suočiti i s potresom. Izvanredna situacija oko koronavirusa kompletno je promijenila naše živote i općenito poslovanje cjelokupnog kluba. Mogu reći u ime svih djelatnika kluba da nam je puno lakše svaki dan dolaziti na posao i odrađivati redovne poslove, umjesto rada od kuće i stalnih telefonskim poziva i poruka.

Brojni klubovi najavili su »kresanje« primanja, primjerice NK Osijek. Možemo li nešto slično očekivati i na Rujevici?

- Ako gledamo što se trenutno događa u najjačoj i najgledanijoj sportskoj ligi na svijetu, NBA-u, gdje klubovi donose odluke o smanjivanju ili kompletnom zamrzavanju plaća, gdje jedna FC Barcelona smanjuje primanja igrača i osoblja, u francuskoj ligi klubovi kompletno zamrzavaju ugovore igrača, dok u Švicarskoj klubovi raskidaju ugovore, mislim da to nažalost u narednom periodu možemo očekivati i u našem klubu. Kada vam počnu nedostajati prihodi od sponzorstva, komercijalnih prihoda, prihod od ulaznica i bojim se, i najznačajniji prihodi od ljetnog prijelaznog roka, onda možemo očekivati da će se morati poduzeti određene mjere kako bi klub u budućnosti mogao nesmetano funkcionirati - rekao je Luka Ivančić. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.