Tko te ima taj te nema...

SREĆKO JURIČIĆ: Nisam stekao dojam da Bišćan kroz medije traži lijevoga beka, ima momčad za napasti sam vrh!

Portal Novilist.hr

Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Ciljevi su uvijek isti, doći do mjesta koje vodi u Europu, a ako se pruži prilika napast i neki trofej. Vjerujemo kako imamo trenera i momčad koji su za to sposobni - rekao je Juričić



RIJEKA Nakon dugo vremena u medijima je osvanuo samozatajni sportski direktor riječkoga prvoligaša Srećko Juričić. Kako pišu SN, a prenosi portal Germanijak.hr sportski direktor Rijeke smatra da je treneru Igoru Bišćanu i ove godine osigurao momčad koja je kadra napasti vrh hrvatskog nogometa. Srećko se prvo osvrnuo na dolazak Franka Andrijaševića.


– Mi smo ga željeli vratiti od onda kada kad smo vidjeli da u Gentu nije standardan, ali nismo bili u stanju ispuniti uvjete koje je postavio njegov klub. Prilikom ove dvije utakmice playoffa za ulazak u EL obnovili smo kontakte i aktualizirala se mogućnost povratka Franka u Rijeku – rekao je direktor Rijeke i nastavio:


– Uvjeren sam da Franko može unaprijediti našu igru, njegov optimizam i želja svakako će donijeti novu energiju u momčadi, a sama činjenica da je on odličan igrač i izvrstan strijelac sigurno će nam biti od velike koristi u borbi za vrh – rekao je 64-godišnji sportski direktor bijelih i osvrnuo se na prijelazni rok:




– Igrači koji su nam se priključili nisu prošli pripreme pa zato tek sada polako ulaze u konkurenciju za prvi sastav. Trebalo im je neko vrijeme da malo podignu svoju formu i njihov puni doprinos očekujemo tek u periodu koji je pred nama. Vjerujem da imamo momčad koja će se boriti za sam vrh hrvatskog nogometa – sigurno govori direktor Rijeke.


Kada se pogleda momčad Rijeke jedna pozicija ipak nešto više upada u oči od drugih, a to je ona lijevog braniča. 


– Nisam dobio dojam da Bišćan preko medija traži lijevog beka. Istina je da nam je jedan od glavnih meta ovog ljeta bio lijevi bek; pratili smo mnoge igrače na toj poziciji i one koje smo željeli nismo uspjeli dovesti iz jednostavnog razloga što previše koštaju ili pak oni nisu htjeli doći u HNL. Istovremeno, Kvržić se pokazao kao jedan od najboljih desnih bekova u ligi, pa i šire, i logična je odluka da jedan polivalentan igrač kao Tomečak igra na lijevom boku. Osim toga tu je i Petar Mamić koji je nažalost bio dugo van pogona radi ozljede, a tu je i izdanak naše škole nogometa Hrvoje Smolčić. A uz njih tu je i Danijel Štefulj, ne zaboravite na njega, on je naš mladić na posudbi u Varaždinu – rekao je Juričić nakon čega se pričalo o činjenici da neki igrači poput Župarića, Puljića i Acostyja nisu uspjeli realizirati transfere iako su u klubu već neko vrijeme:


– Želja i plan je da ostvarimo oboje, i ulazne i izlazne transfere, a to se, osim u slučaju Simona Sluge, nije ostvarilo. Ipak, mi smo ozbiljan klub i jedan ili dva prijelazna roka sa smanjenim brojem dolazaka i odlazaka neće nas ugroziti“


– Bilo je dosta interesa za Čolaka, a on je osim Francuske dolazio još iz portugalske i škotske lige. I za ostale igrače stizali su upiti, ali ovaj prijelazni rok je bio takav da je bilo malo izlaznih transfera iz HNL-a pa smo se i mi u to nekako uklopili. Prijelazni rok otvoren je u još pet-šest zemalja i ukoliko dođe ponuda koja zadovoljava klub i igrača, sve je moguće – rekao je Juričić prije nego li se za kraj osvrnuo na ciljeve kluba:


– Ciljevi su uvijek isti, doći do mjesta koje vodi u Europu, a ako se pruži prilika napast i neki trofej. Vjerujemo kako imamo trenera i momčad koji su za to sposobni – rekao je Juričić.