Presica uoči Varaždina

SIMON ROŽMAN: U igračima vidim jako veliku želju za dokazivanjem, ne bih se osvrtao na prošlost

Portal Novilist.hr

Simon Rožman i glasnogovornik Alen Fućak/Foto Arhiva NL

Simon Rožman i glasnogovornik Alen Fućak/Foto Arhiva NL



RIJEKA  S obzirom na to da su se igrači Rijeke odlučili na medijsku šutnju na presicu uoči subotnjeg gostovanja u Varaždinu izašao je u pratnji klupskog glasnogovnika Alena Fućka jedino trener Simon Rožman. Budući da novi trener Rijeke zbog suspenzije zaražene na klupi Domžala neće moći u Varaždinu sjediti na klupi pred novinare na Rujevicu nije izašao niti jedna direktni akter nadolazeće prvenstvene utakmice.


– Četiri dana sam ovdje i mogu reći da mi se sviđa kako funkcionira kluba. Upoznao sam sve ljude u Rijeci i vidim da vole klub, a to je fantastična atmosfera jer ovde se živi za klub, a to je dobro za sve nas koji smo došli i koji su bili ovdje. Ovaj tjedan je bio specifičan jer smo išli na utakmicu koja je bila odgođena. Na tu okolnost nismo mogli utjecati. Upoznajem se s ekipom, svi su zdravi osim Raspopovića i Velkovskog koji su bili ozlijeđeni od prije. U igračima vidim jaku želju da napreduju, da se dokažu i stvarno mi se sviđa njihova energija u ovoj ajmo reći teško situaciji. Svaka promjena u životu je teška, ali mislim da su dečki to odradili profesionalno i sviđa mi se njihova energija i želja koju vidim. Želim od igrača maksimalni fokus na utakmicu u Varaždinu jer teren je taj koji će sve pokazati i dati odgovore na sve stvari. Nemam pravo biti na klupi zbog isključenja iz prošloga kluba. To je specifika. Najbitniji su igrači koji su zdravi i motivirani maksimalno da pokažu svoju kvalitetu, te sadržaj koji je bio dobar na terenu da pokazujemo u kontinuitetu. Varaždin je jako organizirana ekipa, pobijedili su Dinamo što znači da su ozbiljni. Ekipa su koja se ne predaje, u svakoj utakmici su bili u zaostatku pa su se vraćali u igru. Najbitnije je da igrači daju svoj maksimum. Idemo na pobjedu – rekao je Rožman i osvrnuo se na medijsku šutnju igrača.


– Ne bih ulazio i prošlost jer nisam tu bio. Igrači su htjeli dati poruku da to što se govorilo nije istina. Mislim da su oni na utakmici s Istrom 1961 pokazali što misle o tome. Zamolio bih da idemo na pozitivu jer oduševljen sam koliko ima pozitivnih stvari u gradu i klubu. Pričajmo samo o pozitivnim stvarima. Možda su se neke stvari zaboravile, klub je velik i ima pozitivinih informacija. Usredotočio bi se na to jer samo to nas može dovesti do ciljeva kluba koji su uvijek visoki. Zamolio bi da idemo zajedno u jednom pravcu, da napravimo rezultat i ciljeve pa ćemo svi biti zadovoljni – apelirao je Rožman i nastavak svojega izlaganja posvetio igri na kojoj će očito novi trener Rijeke početi intezivno raditi u predstojećem periodu.