Neočekvani rasplet

Roberto Punčec živi svoj američki nogometni san nakon što je potjeran s Rujevice

Marko Cvijanović

Roberto Punčec i Damir Kreilach

Roberto Punčec i Damir Kreilach

Ne smijem pričati o tome, jer je to definirano ugovorom. Dakle, stavljam veto na sve to. Na svu sreću, brzo sam pronašao super klub, u mom slučaju sve je ispalo odlično. To je sve što mogu reći na tu temu - zaključio je Punčec, koji je taman žurio na večeru s prijateljem iz berlinskih dana i bivšim prvotimcem Rijeke, Damirom Kreilachom, koji je također u Phoenixu na pripremama sa Real Salt Lakeom.



RIJEKA Roberto Punčec kao novopečeni prvotimac Sporting Kansas Cityja u Phoenixu završava prvi dio priprema za novu MLS sezonu i s velikim entuzijazmom u glasu prepričava svoje najsvježije američke dojmove.


– U subotu ćemo završiti dvotjedni ciklus priprema pa se vratiti u Kansas sedam dana i opet otputovati dva tjedna u Arizonu. Ovo je razdoblje kad je u Kansasu jako hladno, to je ta centralna Amerika, ljeti je ekstremno vruće, a zimi jako hladno. Pobjegli smo u Phoenix, klub se tu već godinama priprema, vrijeme je jako lijepo, danju bude preko dvadeset stupnjeva Celzijusa, baš ugodno za treniranje – kaže Punčec, koji se privikava na režim rada Petera Vermesa, trenera koji baš i nema milosti za svoje igrače.


– Iskreno, pripreme su dosta teške. Sporting Kansas City je pretprošle sezone bio u finalu Konferencije, ostvario plasman u Ligu prvaka Srednje Amerike i momčad se jako potrošila u tom razdoblju, najviše zbog putovanja. Puno se igrača poozljeđivalo i poslije toga su imali jako lošu sezonu. Upravo zbog toga puno se jače trenira, prva dva tjedna su bila vrlo intenzivna. Trener inzistira na igri, većinu toga odradimo s loptom, uz nešto malo trčanja i vježbi snage.




Od bivših suigrača s Rujevice najčešće se čuje s Antoniom Mirkom Čolakom koji je na priprema pokazao zavidnu golgetersku formu.


– Drago mi je zbog njega, čujem se i s Gorgonom, uskoro im počinje prvenstvo, nadam se da će Rijeka biti dobra na proljeće. 


Roberto Punčec Rijeku je napustio pod nerazjašnjenim okolnostima jedne suspenzije poslije debakla »bijelih« u derbiju s Dinamom (0:5) koji nije ni igrao. Još i danas nitko ne zna odgovor na pitanje zbog čega je Punčec preko noći osvanuo na transfer listi?


– Ne smijem pričati o tome, jer je to definirano ugovorom. Dakle, stavljam veto na sve to. Na svu sreću, brzo sam pronašao super klub, u mom slučaju sve je ispalo odlično. To je sve što mogu reći na tu temu – zaključio je Punčec, koji je taman žurio na večeru s prijateljem iz berlinskih dana i bivšim prvotimcem Rijeke, Damirom Kreilachom, koji je također u Phoenixu na pripremama sa Real Salt Lakeom.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU