Puni samopouzdanja

ROBERTO PUNČEC: »Modri« nisu bili toliko superiorni protiv nas, uostalom imamo pozitivan omjer

Denis Frančišković

Roberto Punčec/Foto Arhiva NL

Roberto Punčec/Foto Arhiva NL

Ovo su utakmice u kojima ne trebaš neku motivaciju, ona je sama po sebi tu. Ona donosi trofej, donosi povijest. Svi smo spremni, jedva čekamo početak - kaže branič Rijeke



RIJEKA Očekivano, na Rujevici nemaju puno vremena guštati u minimalnoj, ali slatkoj pobjedi nad Lokomotivom kojom je ostvaren jedan od najvažnijih ovosezonskih ciljeva. Rijeka je nakon Dinama druga presjekla »ciljnu vrpcu« i priželjkivano drugo mjesto »zabetonirala« prije Pule i Koprivnice.


Pula je sutra nova epizoda u klupskoj povijesti. Ulog je popriličan, osvojiti Rabuzinovo sunce u konkrenciji rezultatski nikad boljeg Dinama u posljednjih 50 godina bila bi kruna još jedne uspješne sezone. I navijačka groznica pomalo trese Kvarner posljednjih dana, puno više nego uobičajeno. Rijeka će na jugu Istre imati veliku i grlatu pomoć, po tom pitanju možda i najveću ove sezone. Vidjelo se to i posljednji put u golijadi protiv Istre 1961 (0:7) koliko huk s tribina može dodatno inspirativno djelovati na momčad Igora Bišćana. Umjereni optimizam, reklo bi se, caruje među većinom navijača, među onima najoptimističnijim vjera da Rijeka upravo sada može možda odigrati i najbolju utakmicu sezone. Bilo kako bilo, pulska »bomboniera« na Drosini, sudar prvaka i doprvaka te utakmica više od prestiža izuzetan su mamac ljubiteljima nogometa s obje strane.


– Istina, malo smo odahnuli, ali ne zadugo. Drugo mjesto je tu, a posljednjih nekoliko utakmica bilo je zahtjevno. Nažalost, u Osijeku nismo uspjeli, ali protiv Lokomotive jesmo. Rekao bih da je to sasvim solidan rezultat uzmemo li u obzir da smo imali stotinu problema ove sezone. Nastavljen je kontinuitet, Rijeka posljednjih godina nije bila lošija od drugog mjesta i s te strane možemo biti ponosni i zadovoljni. Uvijek to može biti bolje, ali ispunili smo zacrtani cilj – kaže Roberto Punčec, koji se u posljednje vrijeme opet ustalio na poziciji stopera zajedno sa Župarićem.




Dojam je da su se »bijeli« dobro energetski sačuvali protiv »lokosa«, da je Bišćan dobro procijenio kapacitete momčadi, što je bilo vidljivo i po ranijem Murićevu izasku s terena iako je bio najbolji pojedinac.


– Evo, već drugi tjedan igramo svaka tri dana, ali Kup je jedna i važna utakmica i mislim da umor ne dolazi u obzir. Ovo je ipak previše važna utakmica. Priprema »u glavi« je važna za svaku utakmicu. Ali za ovu možda i nije toliko. Ovo su utakmice u kojima ne trebaš neku motivaciju, ona je sama po sebi tu. Ona donosi trofej, donosi povijest. Svi smo spremni, jedva čekamo početak – dodaje Punčec.


Rijekin branič samo potvrđuje ono što nose Kup ogledi. I pogotovo finala ovakvih natjecanja…


– Realno, moramo reći da je Dinamo imao najbolju sezonu. Ali s druge strane svi znamo draži Kupa. I da igramo s puno jačim protivnikom, imali bismo svoje šanse. To je susret u kojem se sve može napraviti, ali i vrlo brzo promijeniti. Uostalom, mi i imamo pozitivan omjer s Dinamom u sezoni. »Modri« i nisu bili toliko superiorni protiv nas, barem što se tiče rezultata. Svjesni smo da protiv sebe imamo jednu jako dobru momčad, ali i svoje kvalitete. Igrat ćemo s punim samopouzdanjem – najavljuje stoper »bijelih«…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU