Rijeka golova

RASPUCANI AMČ PORUČUJE: Ako ovako nastavim zabijati u prvenstvu morat ću tražiti veći stan!

Marko Cvijanović

Antonio Mirko Čolak i Robert Murić/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak i Robert Murić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Ako je suditi prema posljednjoj utakmici, Antonio Mirko Čolak, tempirao je golgetersku formu taman kad je to najpotrebnije. Prvi napadač riječkoga nogometnoga prvoligaša postigao je u posljednjoj utakmici umaških priprema protiv Triglava (7:0) »hat-trick« i nagovijestio plodonosno proljeće. Ako se po jutru dan poznaje…


– Kažete da samo moram ovako nastaviti u prvenstvu? To će značiti da kod kuće neću imati gdje sa svim tim loptama, ha, ha, ha… Znamo za ono nepisano pravilo da svaki igrač koji na jednoj utakmici zabije tri gola nosi kući loptu s te utakmice. U tom slučaju, morat ću tražiti veći stan, ha, ha, ha… – kaže Čolak.


– Ova uvjerljiva pobjeda je rezultat našeg rada tijekom zimskih priprema, vidi se i da su nam noge bile lakše, ali i da smo bili svježiji u glavama. Utakmicu smo shvatili maksimalno ozbiljno, protivniku nismo dali da nam prelazi polovicu, baš smo ih stisnuli. Mislim da je protiv Triglava svaki igrač maksimalno iskoristio svoju minutažu.




U susretu protiv slovenskog prvoligaša istrčala je momčad koja, s izuzetkom vratara (Nwolokor), slovi kao ona koja bi trebala iznijeti teret prvih utakmica u proljetnom dijelu i koja je ostavila vrlo upečatljiv dojam.


– Ne bih ulazio u te detalje, to su ipak pitanja za našeg trenera, koji odlučuje tko će i koliko igrati. U svakom slučaju, tijekom zimskih priprema svi su dobili priliku nametnuti se i još uvijek to mogu s obzirom da u subotu na Rujevici protiv Olimpije imamo posljednju provjeru pred nastavak sezone. Uostalom, nikad se ne zna, do početka proljetnog dijela sezone ostalo je još deset dana, svi moraju biti spremni u svakom trenutku dati sve od sebe. Naravno da nitko od nas ne želi, ali uvijek postoji mogućnost nekakvih ozljeda i svi igrači moraju biti spremni odgovoriti zahtjevima. Jednako tako, nikad ne znaš kad se ta prilika može ukazati.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU