Igor Bišćan

Protiv Genta nam je nedostajalo kvalitete, a ja ne znam što očekivati od prijelaznog roka…

Marko Cvijanović

Igor Bišćan i Ivan Tomečak/Foto R. BRMALJ

Igor Bišćan i Ivan Tomečak/Foto R. BRMALJ

Činilo se da nemamo dovoljno snage prelomiti utakmicu, da zabijemo još jedan gol koji bi nam ulio nadu za dalje. Ubacio sam sve snage koje sam mogao, Puljić nije bio u pravom ritmu nakon što je tri mjeseca bio bez utakmice, Gorgon je daleko od prave forme, a uza sve to nedostaje nam kvalitete. To je nedovoljno protiv ovakvog protivnika - kaže trener Rijeke



RIJEKA Trener Rijeke Igor Bišćan nije poslije utakmice djelovao pretjerano razočarano i utučeno. Uostalom, nikad nije ništa shvaćao ni euforično, ni tragično. Realno je sagledao činjenice i konstatirao:


– Moram čestitati Gentu na prolasku u fazu po skupinama Europske lige, ali i svojim igračima na pošetno odigranoj utakmici na kojoj su dali sve od sebe – kaže Bišćan. – Imali smo svoje trenutke, utakmicu smo doveli u fazu kakvu smo željeli. Na žalost, poslije našeg vodstva odmah smo primili pogodak koji je učinio da zbog toga ne idemo u Europsku ligu. Nemam ništa zamjeriti svojim igračima, u obje su utakmice dali sve od sebe. Vjerojatno nas je puno koštala činjenica da smo u Gentu bili dekoncentrirani dvadeseatk minuta i primili dva gola. Kada sve skupa sagledamo, omjer prilika, mislim da smo dobro parirali boljem protivniku. Igrači su se dušom i tijelom borili najbolje što su mogli. Mislim da na kraju možemo puno toga pozitivnog izvući iz ove europske kampanje.


U kojoj vas je mjeri poremetio rani Čolakov izlazak zbog ozljede?


– Ispada da se to nije pokazalo kao hendikep, jer je Puljić zabio prekrasan gol i bio konkretan u dolascima prema naprijed. Pitanje je da li bismo postigli gol u ovakvoj utakmici bez prilika. Mislim da bi prema Puljiću bilo nekorektno reći da je nedostajao Čolak. Naravno da mi je žao zbog Čolakove ozljede, pitanje je koliko ćemo ga čekati.


Mislite li da bi se utakmica drukčije odvijala da ste uspjeli zadržati 1:0 do poluvremena?




– To ostaje u zraku, čim je Puljić zabio gol pogledao sam prema semaforu da vidim koliko je ostalo do poluvremena. Šteta, nismo igračima Genta dali vremena da postanu nervozni, prekratko je trajalo to razdoblje između našeg i njihovog gola. Velika je žal zbog toga, tko zna što bi se desilo da smo otišli na odmor s 1:0. Šteta, jer nisam osjećao da smo pod tolikim pritiskom.


Ostaje dojam da u završnici utakmice nije ostalo snage za završni juriš?


– Istina, činilo se da nemamo dovoljno snage prelomiti utakmicu, da zabijemo još jedan gol koji bi nam ulio nadu za dalje. Ubacio sam sve snage koje sam mogao, Puljić nije bio u pravom ritmu nakon što je tri mjeseca bio bez utakmice, Gorgon je daleko od prave forme, a uza sve to nedostaje nam kvalitete. To je nedovoljno protiv ovakvog protivnika.


Što očekujete od prijelaznog roka? Ostalo je još malo…


– Stvarno ne znam. To da li se nadam ili ne nečemu neće utjecati na ishod događanja.


Kao da opet počinje priča o prokletstvu ozljeda: Pavičić, Kvržić, Čolak…


– Pavičić je nastradao kako je nastradao, kod Kvržića su opterećenja bila prevelika. Europa, na žalost, nosi svoje, nedostajao nam je još neki igrač u rotaciji da bismo mogli adekvatno rasporediti opterećenja. Iza nas je bila i teška utakmica s Osijekom. Nije ugodno, ali znali smo se s istim problemima nositi i prije. Drago mi je da je Puljić odigrao i da mu se nije ništa dogodilo, jer je igrao poslije dugo vremena.


Možete li ovo ispadanje iz Europe eventualno iskoristiti za napad na Dinamo u prvenstvu?


– Ne razmišljam o Dinamu, nego isključivo o utakmici s Interom. Naravno da će nam biti lakše igrati prvenstvo sada kada više nema europskih utakmica, vjerujem da ćemo se brzo vratiti u normalnu i usredotčiti se na ono što nam je i donijelo europske utakmice. Inter je prvi sljedeći ispit, moramo se spremiti i osvojiti bodove.