Počivao u miru

Preminuo Rade Vešović, legenda NK Rijeke

Portal Novilist.hr

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka



Rade Vešović, legenda NK Rijeke, dugogodišnji nogometaš Budućnosti i otac bivšeg igrača Rijeke Marka Vešovića, preminuo je u petak navečer poslije duge i teške bolesti u 59. godini života.


Stariji Vešović u Rijeci je proveo dvije uspješne godine, a njegov sin Marko bio je izuzetno važan kotačić Kekove momčadi u osvajanju duple krune.


Rade Vešović osamdesetih godina bio je i prvotimac Budućnosti, te reprezentativac Jugoslavije.




Sućut zbog smrti Rade Vešovića izrazila je HNK Rijeka:


– HNK Rijeka izražava svim članovima obitelji, prijateljima, poznanicima i kolegama sućut povodom smrti jednog od pamtljivih nogometaša HNK Rijeka, ali i nogometa bivše Jugoslavije Radeta Vešovića.


Crnogorski nogometaš ostavio je značajan trag u novijoj povijesti našeg kluba odigravši dvije uspješne godine u Rijeci od 1989. do 1991., a često je govorio da mu je razdoblje provedeno u Rijeci bilo najljepše iskustvo u njegovoj bogatoj karijeri.


Njegova izjava povodom odlaska iz našeg grada, u kolovozu 1991., citirana je u mnogim medijima: ‘U suzama sam 1991. napustio Rijeku’.


No, tog istog dana 1991. u Radetovim očima bilo je i suza radosnica jer su mu se rodila dvojica sinova, blizanci Nikola i Marko koji je i sam, 23 godine kasnije, zaigrao za “Rijeku” i dopratio naš klub do velikih pobjeda, uključujući i osvajanje duple krune.


Rade Vešović bio je trener mnogih crnogorskih klubova poput „Zete“, kluba s kojim je dogurao do playoffa Europa lige 2012., zatim „Berana“, „Mornara“, a sam je igrao i za zenički “Čelik” te “Budućnost” iz Podgorice, poručili su iz HNK Rijeka.