Kad babe postanu konji

Neobjašnjivo je da klub koji drži do sebe olako prijeđe preko samovolje razmaženih prvotimaca

Marko Cvijanović

Igrači Rijeke odlučili su prekinuti komunikaciju s medijima već u Bujama/Foto D. ŠKOMRLJ

Igrači Rijeke odlučili su prekinuti komunikaciju s medijima već u Bujama/Foto D. ŠKOMRLJ

Srceparajuće poruke na društvenim mrežama treneru na odlasku (Bišćan), kao posljedica očite grižnje savjesti, neće promijeniti opći dojam o licemjerju u rujevičkoj svlačionici i zanijekati nedvojbenu činjenicu da isti igrači snose dobar dio odgovornosti i za prijevremeni odlazak njegova prethodnika (Kek). A što se šutnje prvotimaca Rijeke tiče, najmanje će izgubiti čitatelji, slušatelji i gledatelji



RIJEKA Igrači Rijeke odlučili su šutjeti do daljnjega.


Svojevrsni »silenzio stampa« na snazi je bio već u Bujama poslije odluke o odgodi utakmice šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv istoimenog četvrtoligaša, a nastavit će se vrlo vjerojatno do listopadske reprezentativne stanke.


Iako službenog objašnjenja s Rujevice nema, prvotimci riječkoga prvoligaša očito su se na ovaj nepopularan način odnosa prema medijima odlučili nakon što je u javnost procurilo njihovo nezadovoljstvo metodama rada Igora Bišćana (kod bivšeg trenera smo trenirali kao babe, a trčali kao konji, a kod sadašnjeg treniramo kao konji, a trčimo kao babe) i, kao posljedica istoga, stvorila slika o narušenim rujevičkim odnosima.




U kontekstu »medijskog bojkota« igrača na (ne)određeno vrijeme, kao svojevrstan odgovor (ne)utemeljenim konstrukcijama »novinarskih crva«, znakovito je da s Rujevice nikad nije stigao demantij o glasnom razmišljanju neimenovanog pojedinca među »bijelima«, istodobno je neobjašnjivo da klub koji drži do sebe olako prijeđe preko samovolje razmaženih prvotimaca.


Srceparajuće poruke na društvenim mrežama treneru na odlasku (Bišćan), kao posljedica očite grižnje savjesti, neće promijeniti opći dojam o licemjerju u rujevičkoj svlačionici i zanijekati nedvojbenu činjenicu da isti igrači snose dobar dio odgovornosti i za prijevremeni odlazak njegova prethodnika (Kek). A što se šutnje prvotimaca Rijeke tiče, najmanje će izgubiti čitatelji, slušatelji i gledatelji koji će do daljnjega ostati uskraćeni za kurtoazne rečenice pune izlizanih fraza i novinarskih »filtera«. Za sve ostalo tu su Instagram i Facebook. Osim, ako ne odluče bojkotirati i Marka Zuckerberga!