Ri-mercato

Navijači Rijeke ne trebaju očekivati pojačanja, eventualno prinove

Orlando Rivetti

Marin Leovac / Foto: V. KARUZA

Marin Leovac / Foto: V. KARUZA

Oni koji sanjaju o pojačanjima neka se probude... U Rijeku mogu doći samo prinove koje s vremenom mogu postati bitne karike riječke momčadi



RIJEKA Svako na svoju stranu. Damir Mišković je na Pagu, negdje preko puta je Kekove »vikendice« (Sukošan), Srećko Juričić otišao je južnije (Makarska rivijera), Ivan Mance pobjegao u šumu (Vrata)… Sva je sreća da postoje pametni telefoni, mogu razgovarati, savjetovati se i gledati! Čudo od mobitela. Jučer su svi bili na odmoru. Uvod razumljiv nakon Manceove poruke:


– Nema novosti u dolasku, niti u odlasku…


Pojačanja navijači »Rijeke« ne trebaju očekivati, samo prinove koje s vremenom mogu postati bitne karike riječke momčadi. O odlascima (Bradarić, Heber, Gorgon…), tek nakon mundijala u Rusiji. Ponavljanje starih informacija. Otkupljen je Župarićev ugovor od »Pescare« za 800.000 eura, previše je tražio PAOK iz Soluna za Marina Leovca. Neće se Keku svidjeti mogućnost da bi Leovac mogao za 350.000 eura obeštećenja i »gospodsku plaću« (Rijeka takve više ne nudi…), postati član »Dinama«.


Lončarov odabir




Raspopović je u Paveliću (Rapid, Beč), dobio konkurenta na desnom boku, a Žuta se može vratiti na svoje osnovno radno mjesto, ponavljanja po lijevoj strani, Kek vjerojatno očekuje nekakva dvojnika koji neće biti Australac Davidson. U odlasku. Bilo gdje…


U pomanjkanju konkretnih informacija o prijelaznom roku koji službeno počinje 15. lipnja, dobra je zabava mnogih portala – prepisivanje. Zahvalna tema Stjepan Lončar, po čijoj je izjavi sve trebalo biti gotovo još prije njegova odlaska u Južnu Koreju s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Ali, sitnice su u pitanju.


– Recimo da sam novi igrač Rijeke – uvjerljiv je i nedvosmislen Lončar dosadašnji vezni igrač »Širokog Brijega«, gdje je ove sezone zabio tri gola uz šest asistencija. »Široki Brijeg« je u Ligi za prvaka osvojio četvrto mjesto i izborio kvalifikacije za Europsku ligu.


Nije zadovoljan svojim učinkom, ali je zbog toga spreman još više i napornije raditi u novom klubu kojega je osobno izabrao – HNK »Rijeka«! Rijeka Lončarovih snova je Europa. Reprezentacija BiH nekada čudesnog igrača, Roberta Prosinečkog, svetinja.


Mladi igrači


– »Rijeka« ima odličnog stručnjaka, kvalitetne igrače, pravi je izazov. Riječani iz Širokog Brijega rekli su mi da odmah pakujem stvari… – kazat će Lončar, mladi 21-godišnji reprezentativac BiH.


Velkovski, Pavelić i sada – Lončar. Tri su prinove na Rujevici. Nitko, osim Mateija (za kojega su inkasirali 500.000 eura), nije se zasad iskrcao s Miškovićeva broda. Bitniji su oni koje bi trebalo prodati, Bradarić, Heber…, da bi se zatvorio budžet. Oni koji sanjaju o pojačanjima neka se probude… Nakon eventualnih odlazaka kapitalaca reagirao je tandem Juričić – Mance.


Zanimljivo je i što je biti s mladim igračima, onima koji ističe juniorski staž. Mišković je obećao pet mladih u pet godina… Barem na klupi! Jeftiniji su od »skupih rezervnih igrača« koji sjede na tribinama. I mogli bi postati – igrači!


Pripreme nogometaša Rijeke počinju 11. lipnja, za osam dana, do tada će slika bitni jasnija. Zasad je na Rujevici bonaca u očekivanju turbolentnih dana.