Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Igor Bišćan

Murić bi mogao biti u konkurenciji već za utakmicu u Zaprešiću

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ
Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 4. veljača 2019. u 10:02 2019-02-04T10:02:00+01:00

Svi znaju da je riječ o igraču iznimnog potencijala koji je ajmo reći zapeo u svojem razvojnom putu. Nadam se da ćemo mi izvući taj potencijal iz njega. Čini se da je u solidnom stanju. Vidjet ćemo kroz tjedan na treninzima što je i koliko to je pa bi već u Zaprešiću mogao biti u konkurenciji za momčad - rekao je trener Rijeke u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride

RIJEKA Igor Bišćan, trener nogometaša Rijeke, gostovao je dan nakon domaćeg poraza od Gorice u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride.

- Imali smo veliku želju za pobjedom, a sigurno da kada imaš tako veliku želju da je onda i razočaranje nakon poraza veće. Stvarno nismo zaslužili više od poraza koliko god smo dobro izgledali u prvom poluvremenu morali smo bili čvršći, stabilniji i pametniji u nastavku. Ništa, moramo izvuću pouke iz svega toga.

Igrali ste bez tri prva strijelca, ozlijeđenog Gorgona, požutjelog Gorgona i Hebera koji se očekivao u sastavu. Zašto ga nije bilo ni na klupi?

- Heber je osjetio bol u mišiću prije dva dana. 

Jesu li dvije utakmice u razmaku od nekoliko dana bile previše za vašu momčad s obzirom na to da su tek završile pripreme?

- Sigurno da je nekim igračima to bilo fizički prenaporno. Tijek same utakmice doveo je do toga da smo djelovali ispražnjeno u drugom poluvremenu i da nismo više smogli snage okrenuti rezultat. Da nismo primili gol u drugom dijelu prvoga poluvremena kada se činilo da ćemo mi zabiti drugi gol onda bi otišli na odmor vjerojatno s većim vodstvo od 1:0 i bila bi drugačija utakmica. Ovako smo bili osuđeni dalje jurišati i ta velika potrošnja energije nam je došla na naplatu. 

Robert Murić bio je na tribinama protiv Gorice, riječ je ofenzivnom igraču koji vam treba?

- U svakom slučaju. Svi znaju da je riječ o igraču iznimnog potencijala koji je ajmo reći zapeo u svojem razvojnom putu. Nadam se da ćemo mi izvući taj potencijal iz njega. Čini se da je u solidnom stanju. Vidjet ćemo kroz tjedan na treninzima što je i koliko to je pa bi već u Zaprešiću mogao biti u konkurenciji za momčad.

U Zaprešić idete pod imperativom pobjede?

- Sasvim sigurno da se tamo idemo vratiti u smjeru u kojem smo bili. Ne bi bilo dobro da se nastavi negativan trend rezultata pred utakmice koja nas očekuju. Sasvim sigurno da imamo imperativ i pozitivan pritisak kao i većina ekipa u ligi. To moramo shvatiti kao prvu priliku da ispravimo i popravimo dojam od nedjelje - rekao je između ostaloga Bišćan u mikrofon kolege Roberta Ferlina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.