Igor Bišćan

Murić bi mogao biti u konkurenciji već za utakmicu u Zaprešiću

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ

Svi znaju da je riječ o igraču iznimnog potencijala koji je ajmo reći zapeo u svojem razvojnom putu. Nadam se da ćemo mi izvući taj potencijal iz njega. Čini se da je u solidnom stanju. Vidjet ćemo kroz tjedan na treninzima što je i koliko to je pa bi već u Zaprešiću mogao biti u konkurenciji za momčad - rekao je trener Rijeke u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride



RIJEKA Igor Bišćan, trener nogometaša Rijeke, gostovao je dan nakon domaćeg poraza od Gorice u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride.


– Imali smo veliku želju za pobjedom, a sigurno da kada imaš tako veliku želju da je onda i razočaranje nakon poraza veće. Stvarno nismo zaslužili više od poraza koliko god smo dobro izgledali u prvom poluvremenu morali smo bili čvršći, stabilniji i pametniji u nastavku. Ništa, moramo izvuću pouke iz svega toga.


Igrali ste bez tri prva strijelca, ozlijeđenog Gorgona, požutjelog Gorgona i Hebera koji se očekivao u sastavu. Zašto ga nije bilo ni na klupi?




– Heber je osjetio bol u mišiću prije dva dana. 


Jesu li dvije utakmice u razmaku od nekoliko dana bile previše za vašu momčad s obzirom na to da su tek završile pripreme?


– Sigurno da je nekim igračima to bilo fizički prenaporno. Tijek same utakmice doveo je do toga da smo djelovali ispražnjeno u drugom poluvremenu i da nismo više smogli snage okrenuti rezultat. Da nismo primili gol u drugom dijelu prvoga poluvremena kada se činilo da ćemo mi zabiti drugi gol onda bi otišli na odmor vjerojatno s većim vodstvo od 1:0 i bila bi drugačija utakmica. Ovako smo bili osuđeni dalje jurišati i ta velika potrošnja energije nam je došla na naplatu. 


Robert Murić bio je na tribinama protiv Gorice, riječ je ofenzivnom igraču koji vam treba?


– U svakom slučaju. Svi znaju da je riječ o igraču iznimnog potencijala koji je ajmo reći zapeo u svojem razvojnom putu. Nadam se da ćemo mi izvući taj potencijal iz njega. Čini se da je u solidnom stanju. Vidjet ćemo kroz tjedan na treninzima što je i koliko to je pa bi već u Zaprešiću mogao biti u konkurenciji za momčad.


U Zaprešić idete pod imperativom pobjede?


– Sasvim sigurno da se tamo idemo vratiti u smjeru u kojem smo bili. Ne bi bilo dobro da se nastavi negativan trend rezultata pred utakmice koja nas očekuju. Sasvim sigurno da imamo imperativ i pozitivan pritisak kao i većina ekipa u ligi. To moramo shvatiti kao prvu priliku da ispravimo i popravimo dojam od nedjelje – rekao je između ostaloga Bišćan u mikrofon kolege Roberta Ferlina.