Marino Brančela

‘Kosti sam ostavio na Kantridi, sad me ne puste na Rujevicu jer živim u Istri!? Suze su mi tekle’

Portal Novilist.hr

Marino Brančela / Foto Facebook

Marino Brančela / Foto Facebook

Sve sam prošao s Rijekom. I nakon svega da mi se dogodi da ne mogu ući na stadion svog kluba? To je žalost i tragedija. Da ne mogu kupiti kartu za pošten novac, priča Marino Brančela



RIJEKA Marino Brančela vjerni je i strastveni navijač Rijeke punih 45 godina. Otkako se preselio iz Rijeke na starinu u Istru domaće utakmice svog omiljenog kluba gleda dosta rjeđe, ali ističe: „U mladosti sam ostavio kosti na Kantridi”.


Ove subote sve mu se poklopilo, uspio je doći u Rijeku, želio je pogledati Jadranski derbi u društvu s prijateljem, također navijačem Rijeke koji živi u Istri. Otišli su kupiti kartu, ali na blagajni su odbijeni. Razlog?


– Pitali su nas osobnu, kad su vidjeli da i prijatelj i ja živimo u Istri glatko smo odbijeni. Pitam ih razlog, kažu samo: „Ne može i gotovo”. Suze su mi potekle. Ne krivim ni tog dečka na blagajni, i njemu je bilo neugodno, sav se tresao. Mora napraviti što su mu rekli. Mene samo zanima tko je napravio takvu odluku, priča Marino Brančela.


Žalost i tragedija




Užasno je razočaran, kaže.


– Imam 53 godine, prvu utakmicu na Kantridi gledao sam još s 8 godina, igrali su Rijeka i Crvenka. Kosti sam ostavio na Kantridi. Nisam išao u školu, išao sam na Kantridu. Kasnije sam i s posla izostajao da bih gledao Rijeku. Sve sam prošao s Rijekom. I nakon svega da mi se dogodi da ne mogu ući na stadion svog kluba? To je žalost i tragedija. Da ne mogu kupiti kartu za pošten novac.


Rođen sam i odrastao u Rijeci. Životne prilike bile su takve da sam se morao preseliti u Istru. Puno je navijača Rijeke u Istri. Ne mogu vjerovati da nas sada neće puštati na utakmice! Tko god da je ovo napravio za Rijeku, nije dobro mislio. Emotivan sam čovjek Za Rijeku živim. Tata me je skoro potjerao iz kuće radi Rijeke. Možete onda samo zamisliti kako se sad osjećam, iznio je svoje osjećaje Marino Brančela.



U kakvoj mi to državi živimo, pita se Brančela: „Duboko sam razočaran, kako da se sad ponovo vratim na Rujevicu?”.


Vjeran i strastven


Biserka Perman, bivša saborska zastupnica i legendarna riječka kuglačica o njegovom je slučaju jučer pisala na Facebooku, u grupi Volim grad koji teče…


“Sad me zvao prijatelj iz Istre sav usplahiren i ljut, inače vjerni i strastveni navijač Rijeke 43 godine, da je došao na Ruju i htio kupit kartu za današnju tekmu za sebe i prijatelja i kad su dali osobne, nisu im htjeli prodati karte uz obrazloženje da NEMAJU PRAVO kupiti karte jer su iz Istarske županije (!?).


Čovjek je ogorčen i žalostan. Došao je iz Istre i ne puste ga na stadion. Rekao je da će ih dati u novine i nikad više doći na utakmicu.Inače je ’65. godište, a na svojoj profilnoj slici na fejsu ima stadion na Kantridi… NO COMMENT!!!”, napisala je Biserka Perman.



Pretpostavka je da su u klubu u strahu da će navijači Hajduka zakupiti ulaznice za slobodna mjesta na zapadnoj, istočnoj i južnoj tribini zaboravili da u Istarskoj županiji imaju veliki broj svojih pristalica kojima nije teško potrošiti vrijeme i gorivo za utakmice svojega kluba.


Nažalost ovoga puta su im to uskratili, a osim toga i oštetili klupsku blagajnu budući da tribine ionako nisu bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Na tribinama se okupilo oko 6500 navijača što znači da je do punoga kapaciteta moglo stati još 1600 navijača.


Pokušali smo dobiti reakciju HNK Rijeke na ovaj slučaj i njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.