S. Belupo vs. Rijeka

Koprivnička premijera pokazat će gdje je proljetna Rijeka u odnosu na jesensku

Denis Frančišković

Momčilo Raspopović/Foto Arhiva NL

Momčilo Raspopović/Foto Arhiva NL

Najbitnije je ta prva utakmica za dobro raspoloženje. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i da će nas ta dobra atmosfera držati i ponijeti dalje. Imamo dosta kvalitetnu momčad i možemo učiniti prvenstvo jako zanimljivim. Sve je OK, na pravoj razini – kaže Momčilo Raspopović.



RIJEKA Završio je radni odmor za nogometaše Rijeke, danas od 17 sati momčad će se naći na prvom ispitu za bodove. »Bijeli« gostuju kod Slaven Belupa u zaostaloj utakmici 18. kola koju su prošle godine odgodile vremenske neprilike. Iza sastava Igora Bišćana je impresivna jesen bez poraza i vrlo dobro odrađene pripremne utakmice u kojima je momčad jednom poražena i triput pobjeđivala. Riječane su tijekom stanke napustili Žuta i Grahovac, priključili se Vuk i Halilović, no već danas na startu momčad će se naći pred velikim izazovom. Zbog žutih kartona (Heber) i ozljeda (Gorgon) neće zaigrati dvojica standardnih, dok je Čolakov (leđa) nastup također pod znakom upitnika.


To je realnost, ali na Rijekinoj strani je kvaliteta i tradicija. I nevjerojatan niz. Rijeka, naime, nije izgubila od Slaven Belupa u posljednjih 25 ligaških utakmica! Još od davne 2011. godine…


– Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu protiv protivnika koji je u utakmicama protiv Dinama, Osijeka i Hajduka pokazivao da se stabilizirao. Znamo što nas čeka i nastojat ćemo nastaviti onaj pozitivni niz iz prošle godine. Uvijek je teško nakon stanke i priprema biti siguran u formu i stanje momčadi, ali vjerujem da ćemo biti na željenoj razini. Ova utakmice bit će dobar pokazatelj gdje smo trenutno – rekao je trener Igor Bišćan.


Pavelić (ne)spreman




U fokusu »bijelih« su izostanci, Gorgon sigurno neće zaigrati, Čolak i Pavelić su na putu povratka među najužu konkurenciju.


– Gorgon već neko vrijeme ne trenira, Čolak također nije neko vrijeme trenirao, ali bi trebao konkurirati za sastav. Pavelić je u trenažnom procesu, ali nije još potpuno spreman i pitanje je hoće li i koliko igrati – dodaje Bišćan.


U novonastaloj situaciji oporavak Čolaka diktira možda i sustav. U generalki protiv Krškog na poziciji zadnjeg veznog zaigrao je Capan, ispred njega više ofenzivnije Pavičić i Lončar. Bišćan ne krije da je to jedna od opcija i za sudar s »farmaceutima«.



Dinamo 18 14 3 1 32:9 45


Osijek 18 10 4 4 38:18 34Rijeka 17 9 6 2 31:16 33Lokomotiva 18 9 4 5 32:18 31Gorica 18 8 3 7 23:22 27Hajduk 18 5 8 5 27:25 23Inter 18 5 2 11 20:41 17S. Belupo 17 2 10 5 19:25 16Istra 1961 18 4 3 11 20:35 15Rudeš 18 0 3 15 10:43 3

SLJEDEĆE KOLO (2. veljače): Istra 1961 – Slaven Belupo, Dinamo – Rudeš, Osijek – Hajduk, Lokomotiva – Inter, Rijeka – Gorica.



– Razmišljam o tome. No, sve ovisi o tome što će biti s Čolakom. To je jedna od mogućnosti. Vidjet ću pa odlučiti na kraju po nekom svom osjećaju – zaključio je Rijekin trener.


Raspopović optimističan


Momčilo Raspopović je na dispoziciji treneru. Ustalio se na desnom beku, djeluje svježe, rastrčano… Kod Bišćana se izborio gotovo za punu minutažu.


– Bile su ove možda i najkraće pripreme do sada, odradili smo koliko smo mogli i sada je pred nama veoma bitna polusezona u kojoj želimo pokazati da smo radili kvalitetno i da smo spremni za naše ciljeve – ističe Raspopović – Slaven Belupo? Gostovanje u Koprivnici je uvijek neugodno, nakon stanke čeka nas teška utakmica. Znamo da se od nas očekuje da budemo kao na završetku polusezone.


Start prvenstva često zna odrediti putanju momčadi. Raspopović vjeruje da bi zimska premijera za bodove mogla dodatno podići ionako dobro ozračje u momčadi i oko nje.


– Najbitnije je ta prva utakmica za dobro raspoloženje. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i da će nas ta dobra atmosfera držati i ponijeti dalje. Imamo dosta kvalitetnu momčad i možemo učiniti prvenstvo jako zanimljivim. Sve je OK, na pravoj razini – zaključuje Raspopović.