Saniranje povreda

Klupski liječnik “bijelih”: Župarićeva ozljeda zahtijeva strpljenje

Ivan Volarić

Mate Maleš i dr. Boban Dangubić / Foto Ivan VOLARIĆ

Mate Maleš i dr. Boban Dangubić / Foto Ivan VOLARIĆ



ALBUFEIRA – Klupski liječnik dr. Boban Dangubić za sada nema previše posla u Albufeiri što je uvijek dobra vijest. Najveću zabrinutost izaziva upaljena Ahilova tetiva braniča Darija Župarića s kojim je nekadašnji junior »Rijeke«, a sada uspješni liječnik bio na pregledu u klinici u Faru.


– Župarić se na ozljedu požalio prvi put poslije utakmice s »Triglavom«. Riječ je o upali Ahilove tetive koja zahtjeva mirovanje, a onda sve potrebne mjere liječenja, dakle fizikalne terapije i liječenje medikamentima koje je obvezno u ovom trenutku. U Rijeci smo dijagnosticirali upalu, a u klinici u Faru obavili kontrolni magnet da vidimo kakva je situacija. Dario će i nadalje raditi po posebnom programu, a najvažnije je da se zaustavi bol i upala – referira Dangubić, koji ima dosta iskustva s takvom vrstom ozljede (Tomečak, Vešović).


– Često sve ovisi o individualnom stanju igrača, a isto tako i samoj snazi upale. Mi ćemo sa svoje strane dati sve da se igrač što prije vrati na teren. Sluga također radi odvojeno, kod njega je upaljena tetiva u mišiću stopala. Terapije smo počeli u Rijeci, a znali da će sve ići sporije upravo zbog njegove pozicije u momčadi gdje ima jako puno skokova i to je neophodno zaliječiti do kraja. Svaka ozljeda koja nije sanirana do kraja uvijek sobom nosi rizik ozljede – pojasnio je Dangubić i pohvalio sve svoje suradnike koji u ovo vrijeme imaju pune ruke posla s mišićima i zglobovima, izloženim najvećim naporima.