Četvrfinale Kupa

Kek danas bez čak devetorice: Nema pametovanja, ova utakmica ima veliki ulog

Ivan Volarić

Ovo će nam biti treća utakmica u šest dana, imamo svoje probleme, brojne izostanke.... Otpali su Bradarić, Matei, Heber, Gorgon, Pavičić, Acosty i Davidson. Upitni su Elez i Vešović – kaže Kek



RIJEKA Zahvaljujući obilnim kišama koje su natopile zaprešićki travnjak, zahtjevu »Intera« i »zelenom svjetlu«, koje je u konačnici dalo Povjerenstvo za natjecanje HNS-a, nogometaši »Rijeke« danas će pred svojim navijačima na Rujevici tražiti prolaz u polufinale Kupa Hrvatske. Naravno da je trener »bijelih« Matjaž Kek pozdravio takav rasplet, osim napornog putovanja njegova momčad lišena je i igranja utakmice u izuzetno teškim uvjetima koji bi sigurno uzeli danak u ionako prilično tanašnom igračkom kadru »bijelih«, prorijeđenom brojnim ozljedama.


– Meni bi možda bilo najbolje da preskočimo koju utakmicu do kraja jeseni! – započeo je Kek.


– Međutim, previše puta se do sada dogodilo da smo igrali u uvjetima koji nisu bili regularni i to ne nosi nikome ništa dobroga. Rujevica, iako načeta brojnim utakmicama, sigurno zadovoljava sve uvjete koji bi trebali biti da bi se odigrala jedna normalna nogometna utakmica. Ipak je ovo četvrtfinale Kupa!


Regularnost




Bit će nekih koji će uprjeti prstom u »Rijeku« pod »optužbom« da se ovom odlukom narušava regularnost natjecanja iako je vaš prijedlog bio da se utakmica igra u Zaprešiću uoči početka proljetnog dijela sezone?


– Naš stav je bio da se igra u Zaprešiću, mi smo već rezervirali hotel, gotovo krenuli na put. Sve ostalo je u domeni drugih. Kada smo upitani, odgovorili smo pozitivno da se može odigrati na Rujevici, iako je i naš travnjak već načet od svih tih utakmica.


Za razliku od prošle sezone, igranje na Rujevici za vašu momčad više ne predstavlja neku osobitu prednost?


– Istina, iako puno lošije zvuči da tri mjeseca nismo dobili prvenstvenu utakmicu kući nego vijest da smo u tom periodu odigrali samo tri utakmice pred našim navijačima. Definitivno mi nismo zadovoljni s rezultatima kod kuće, iako smo sada to preokrenuli. Polazište za današnju utakmicu je kompaktnost »Intera«.


Pred nama je bitna utakmica, utakmica koja znači prolazak u polufinale Kupa, iako u Kupu vrijedi samo ako se ode do kraja, ako se osvoji trofej. Pamti se samo pobjednik! Naš cilj je proći dalje.


Ovo će nam biti treća utakmica u šest dana, imamo svoje probleme, brojne izostanke… Otpali su Bradarić, Matei, Heber, Gorgon, Pavičić, Acosty i Davidson. Upitni su Elez i Vešović. U odnosu na utakmicu protiv »Slaven Belupa«, vraća se Žuta.


»Inter« je definitivno suparnik vrijedan respekta?


– Ne treba puno filozofirati i pametovati. »Inter« je standardizirao ekipu, nedavno su na Rujevici pokazali da su kompaktni i izuzetno disciplinirani, dobro su stajali u obrani. Ako je u toj utakmici s naše strane bilo nešto dobro, onda je to da im nismo dopustili da nas ugroze iz neke kontre. To je ekipa koja ima gard i karakter i koja dolazi na Rujevicu s istim ciljem kao i mi.


Prespora lopta


U nedavnoj prvenstvenoj utakmici protiv »Intera« stvorili ste možda najmanje prilika ove sezone pred svojim navijačima?


– Naša lopta bila je prespora. Probat ćemo se malo presložiti, ali treba tek vidjeti tko će moći igrati. Bitno je da igrači koji uđu daju sve od sebe. S nekim stvarima protiv »Slaven Belupa« bio sam zadovoljan, s nekima nisam, ali s obzirom na sve što se događalo bilo je najbitnije da smo pobijedili. Osjetilo se olakšanja kod igrača.


Je li ovo najvažnija utakmica istekom polusezone?


– Ne, svaka utakmica nosom sobom neki naboj pobjede. Dugo smo bili u negativnoj seriji, sada to ipak izgleda malo bolje. Ovo je utakmica koja ima veliki ulog jer ostavlja mogućnost da se na proljeće borimo za trofej.


Bilo bi lijepo sezonu zaključiti s četiri uzastopne pobjede?


– Ajmo mi razmišljati o ovoj utakmici pa ćemo kasnije razmišljati o utakmici u nedjelju. Četvrtfinale Kupa je, znali smo još na ždrijebu da nas čeka opasan protivnik…