Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Poruka klupskoj Upravi...

IVAN MANCE: Htjeli bi da Armada navija i bude uz nas, te kao nekad povede ostale tribine

Ivan Mance/Foto Arhiva NL
Ivan Mance/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2019. u 14:02 2019-07-22T14:02:00+02:00

Kada bi barem našli način da drugačije prikažu svoj bojkot ili svoje neslaganje s klupskom politikom. Mi ne bi mogli osvojiti Kup u Puli da nije bilo navijanja koja je nosilo ekipu, odnosno ne bi bilo uspjeha u prošlosti da Armada nije vodila sve ostale tribine i hranila momčad u najtežim trenucima - poručio je Ivan Mance

RIJEKA Ivan Mance, zamjenik sportskoga direktora HNK Rijeke, gostovao je u kultnoj radijskoj emisiji Pod stijenama Kantride ovoga ponedjeljka i za početak se osvrnuo na pobjedu nad Varaždinom.

- Volim reći da se pobjedi ne gleda u zube. Možda je to bila malo teža utakmica s psihološkog aspekta jer pobijeđena je prije nego što je počela. Krenuli smo kako treba, a desila se nakog toga nesmotrenost i gol Kolarića što nas je presjeklo. U nastavku smo imali inicijativu i Varaždin nas nije ugrozio. Na kraju smo dobili Murićevim golom i to je najbitnije. Sigurno da se forma se tempira za europske nastupe i bit ćemo kvalitetniji - rekao je Mance i ponudio svoje viđenje transfera Simona Sluge u Luton Town.

- S jedne strane mi je žao, a s druge strane mi je drago. To je obično tako kada su u pitanju izlazni transferi naših igrača. Sretan sam što su inozemni klubovi prepoznali naše igrače i što je Simon postao prvi igrač koji iz HNL-a otišao u Championship. Osim toga on je produkt naše omladinske škole. Dokazao je da je reprezentativni materijal. Ostvario je jedan od najvećih vratarskih transfera u povijesti Prve HNL.

Dominik Livaković odlazi iz Dinama za šest milijuna eura. Je li u tom kontekstu ovih 1,5 milijuna za Slugu malo?

- Ne bih o ciframa jer nisam nikada pričao o tome u javnost. Činjenica je ta da igrači najčešće otiđu u inozemstvo za najviše što je moguće dobiti u tom trenutku. Svi igrači pa i Simon su ponuđeni mnogim klubovima i kupac određuje cijenu, a tako je i kod igrača. Naravno da bi bilo ljepše da je taj transfer iznosio nešto više, ali prodati golmana je veliki uspjeh. Rijetko se prodaju. Na kraju smo zadovoljni. Kada je Simon rekao da je zadovoljan ponudom nismo htjeli preuzeti rizik i podizati cijenu za nekoliko stotina tisuća eura. Odlučili smo da je vrijeme da Simon napravi iskorak, a mi smo se okrenuli drugim riješenjima koja su nam bila na raspolaganju.

Sluga nije trebao braniti u Zagrebu u Superkup?

- To je jedna stvar koja me razveselila i potvrdila ono što sam mislio o Simonu kao karakteru. Prije utakmice Superkupa je bilo sve dogovoreno i engleski klub je inzistirao da ne brani, a Simon je odbio. Englezi su mu ponudili desetke tisuća eura da ne brani tu utakmicu, nisam se susreo s time da je netko odbio toliku cifru. Rekao je da mora braniti za Rijeku još tu utakmicu.

Novac od prodaje Sluge je nedovoljan da bi zadovoljio proračunske prohtjeve, mora se još prodavati, tko je prvi na "picku"?

- Išli smo u neke investicije, dovođenje Čolaka, i morat ćemo raditi još neke prodaje. Naučili smo se živjeti s time i najbitnije imati spremna riješenja ako netko ode. Na to smo koncentrirani. Ako bude prodaja da što bezbolnije omogućimo treneru alternativu. U slučaju Sluge imamo Prskala i mladiće iza njega.

Nažalost, sjever je protiv Varaždina opet bio prazan?

- Mogu samo reći da bi htjeli da Armada bude tu, htjeli bi da navija za Rijeku jer Rijeka je iznad svakog od nas. A kada bi barem našli način da drugačije prikažu svoj bojkot ili svoje neslaganje s klupskom politikom. To je stvarno naš 12. igrač, mi ne bi mogli osvojiti Kup u Puli da nije bilo navijanja koja je nosilo ekipu, odnosno ne bi bilo uspjeha u prošlosti da Armada nije vodila sve ostale tribine i hranila momčad u najtežim trenucima - poručio je Ivan Mance u eter Radio Rijeke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.