Presica uoči Intera

IGOR BIŠĆAN: I ja razbijam glavu s ozljedama, nije normalno izgubiti u svakoj utakmici jednog bitnog igrača

Denis Frančišković

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

S predsjednikom Miškovićem sam razgovarao, ali više oko utakmice protiv Genta. Ne bi vraćao film unatrag, dosta smo to komentirali. Završilo je kako je završilo, ponovit ću samo da ništa ne mogu zamjeriti igračima. Stvarno su dali sve od sebe i to je najvažnije - rekao je Bišćan.



RIJEKA Pomalo šokantno ispadanje iz Europe ostavilo je traga na igračima »bijelih«. Iako po prikazanom sve toliko možda i ne bi trebalo biti nabijeno toliko pretjeranim osjećajima. Ispalo se od bolje momčadi, uloženo je puno truda i želje, ali jednostavno Gent je u ovom trenutku u svakom segmentu korak ispred Rijeke. Emocije su još uvijek svježe, a na vratima je već sutra Inter. Vremena je bilo dovoljno tek za regeneraciju momčadi Igora Bišćana.


– Jako bitna utakmica za nas posebice zbog toga da iza sebe uoči stanke ostavimo sve što je bilo protekla dva, tri tjedna. Znači sva uzbuđenja i svu potrošnju, i emotivnu i fizičku. Zbog svega što smo prolazili, mislim na Europu, vjerojatno smo i izgubili koji bod – kaže trener Igor Bišćan i nastavlja: – Sad smo u situaciji da je to ispadanje još uvijek dovoljno blizu i da osjećamo posljedice, psihičke i fizičke i da nas čeka utakmica u kojoj želimo odigrati najbolje što možemo pa da nakon toga osvježeni krenemo dalje.


Momčad je očekivano i energetski izmorena. Najvažniji zadatak je usredotočiti misli na »Diva iz predgrađa«…




– Jednostavno moramo biti čvrsti u ovoj situaciji i izdići se iznad tih frustracija, svih tih misli nakon neprospavane noći. Moramo se maksimalno koncentrirati na Inter i izvući maksimum. Prijelazni rok? Ne znam još je malo vremena. S predsjednikom Miškovićem sam razgovarao, ali više oko utakmice protiv Genta. Ne bi vraćao film unatrag, dosta smo to komentirali. Završilo je kako je završilo, ponovit ću samo da ništa ne mogu zamjeriti igračima. Stvarno su dali sve od sebe i to je najvažnije – dodaje Bišćan naglašavajući da cjelokupna situacija ne bi smjela utjecati na motiviranost večeras na Rujevici.


Glede igračkog kadra i ozljeda sigurno je da za nastup ne konkuriraju Čolak, Kvržić i Pavičić.


– Stalne ozljede mišića? Čolak je najviše odigrao, opterećenja su bila dosta visoka i eto ozlijedio se. Ne znam. I ja razbijam glavu s tim. To su veliki napori i mi nismo navikli na takav ritam igranja svaka tri, četiri dana. Naravno da me to brine. Izgubiti u svakoj utakmici jednog bitnog igrača baš i nije normalno. Ako se tako nastavi to znači da nešto ne štima. Prošle sezone smo analizirali i razmišljali, vodili računa o tome da ne opteretimo dodatno previše igrače. I sada to radimo. Je li u pitanju ovaj ritam ili nešto drugo, teško je znati – kaže Bišćan.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU