Zezancija na Rujevici

Franko ne zna gdje će živjeti, stan je iznajmio – Kvržiću: ‘Čekao sam hoće li se prodati, ali ništa, ha, ha, ha…’

Hina



Na licu bivšeg golgetera »bijelih« Franka Andrijaševića osmijeh, ali u šali i »zabrinutost«. I to ona oko smještaja. Naime, Zoran Kvržić u njegovom je stanu u Kostreni i ističe kako mu se tamo posebno sviđa.


– Ma riješit ćemo to – kaže Franko. – Prvi dojmovi? Stvarno je lijepo vratiti se, odraditi trening… Uspomene od prije dvije godine ne blijede. Lijepo je i vidjeti neka stara lica. Svi su me dobro dočekali, a sad je praktički sve na meni da se vratim na onu razinu kao nekad, da dam sve od sebe. Vjerujem da će u konačnici sve biti kako treba.


Dogovor o posudbi uključivao je sve tri strane. Je li se i on morao dodatno »žrtvovati«?




– Uvijek se znalo da postoji moja želja vratiti se jednog dana u Rijeku. Međutim, uvijek je to bila neka priča i želja, na tome je ostajalo. Prvi ozbiljniji korak napravljen je kod prve utakmice u Belgiji, kako se bližio kraj prijelaznog roka, sve se puno više inteviziralo. Na kraju smo se uspjeli dogovoriti.


Rijeci sam zahvalan što mi je pružila šansu prije dvije godine. Neka »žrtva« je postojala, ali opet imao sam neke svoje uvjete ispod kojih nisam htio ići.


Sada moram naći stan, obaviti neke stvari koje su izvan nogometa. Prije svega naći stan. Kvržić je bacio sidro tamo. Čekao sam hoće li se prodati, ali ništa, ha, ha… Ostali su mi i u dobrom sjećanju i tamošnji susjedi. Vidjet ću, naći ću nešto… – kaže Franko.