Povratak veznjaka

Domagoj Pavičić opet je motor Rijeke: “Mnogi su nas već otpisali, ali pokazali smo da vrijedimo”

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić/Foto V. KARUZA

Domagoj Pavičić/Foto V. KARUZA

Ljepše je odmah igrati i kad imamo podršku navijača. Vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu i u drugom dijelu prvenstva. I da ćemo biti još bolji. Čeka nas još Dinamo, idemo tu utakmicu odigrati najbolje što možemo - kaže Domagoj Pavičić



RIJEKA Nogometaši Rijeke na najbolji su se mogući način oprostili od Rujevice za ovu godinu. Četvrta pobjeda u nizu dodatno je popravila raspoloženje i među igračima i navijačima. Sinergija travnjaka i tribina opet je ona stara. A nije bilo lako. Momčad Simona Rožmana »plesala« je uz rub provalije u sredinu ljestvice nakon triju poraza zaredom, od kojih je onaj od Dinama (0:5) itekako ostavio traga. I bila opravdano na rubu kritika. Kao i struka. No, stanka je dobro iskorištena, reći će trener Rožman treba nešto naučiti i iz poraza.


Susret s Varaždinom donio je nekoliko dobitaka, uz debi Ivora Pandura među vratnicama, to je svakako i zapažen povratak Domagoja Pavičića. Rijekin »motor« ekipe odigrao je kao u najboljim danima, plijenio prodorima, tehnikom, ubačajima… Bio je to baš onaj Pavičić kakav treba ovoj Rijeci.


– Normalno da sada sve ljepše izgleda kad se pogleda ljestvica. Dobro smo ušli u utakmicu, mogu reći da smo odlično izgledati i zabili rani gol. Bilo je sve prema dogovoru, a stvorili smo i dosta prigoda. Pobjeda je sasvim zaslužena. Čeka nas još Dinamo, idemo tu utakmicu odigrati najbolje što možemo – kaže Pavičić koji se neće u potpunosti složiti s konstatacijom da je momčad imala dosta »praznog hoda« do poluvremena. Niti Riječani niti Varaždinci nisu stvorili ozbiljniju šansu…




– Ne bih rekao da smo digli nogu s gasa. Možda je to samo tako izgledalo. Trener je tražio da svih 90 minuta odradimo jednako. Odnosno da igramo isto i kad vodimo 2:0 ili 5:0.


Bez Halilovića


I Pave je zadovoljan načinom na koji se vratio nakon poduže stanke…


– Sretan sam zbog ovih 90 minuta protiv Varaždina. Praktički nisam počeo utakmicu od Gorice kad sam ozlijedio rame. Prošla su skoro tri mjeseca i zadovoljan sam kako sam odigrao i naravno, najsretniji što je momčad pokazala karakter – dodaje Domagoj. I priznaje da nije bilo lako se uzdići nakon »crne rupe« u koju je ne tako davno upala Rijeka.


– Nakon triju poraza u nizu svi su nas pomalo otpisali, ali pokazali smo da smo momčad koja vrijedi i za sam vrh HNL-a. Nadamo se da ćemo biti što više pri vrhu – najavljuje Pavičić.


Visok poraz na Rujevici od Dinama kao da je razbudio sve u klubu.


– Možda smo mislili da će biti lakše protiv Dinama, da oni neće izgledati baš tako goropadno. Malo smo ih stisli na otvaranju utakmice, a onda dobili tri brza gola. Rekao bih da su to bili naivni golovi. Radili smo analizu i vidjeli da smo uz te dobili i još neke prelagane golove. Vjerujem da se takvo što neće ponoviti u Maksimiru – kaže Pavičić koji će po svemu sudeći biti važan kotačić Rožmanovog sastava i u Maksimiru. Pogotovo kad je Tibor Halilović potvrdio da zbog problema s mišićem sigurno propušta Dinamo.


Pametnije u Maksimiru


– Trener je taj koji odlučuje, ja radim maksimalno, dajem sto posto na treningu. Normalno da se nadam da ću igrati. Još kad sam ušao protiv Istre, osjećao sam se jako dobro i motivirano. Stvarno nisam dugo igrao i nedostajao mi je nogomet u punom smislu riječi. Šteta što sad dolazi stanka, taman sam nekako malo ušao u formu. No, vjerujem da ću se još bolje spremiti u zimskoj stanci. Nema druge, idemo dalje – optimističan je Pavičić.


I zadovoljan što napokon tribine i travnjak dišu kao jedno.


– Ljepše je odmah igrati i kad imamo podršku navijača. Vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu i u drugom dijelu prvenstva. I da ćemo biti još bolji.


Za kraj godine ostaje derbi u Maksimiru. I pitanje što može Rijeka protiv Dinama?


– Sigurno da ćemo biti pametniji nego na Rujevici. Ono je bio težak poraz, a mi sada moramo učiniti sve da »modrima« ne bude lako. Ispali su iz Europe, ali favoriti su. No, i mi imamo svoje adute i šanse, pogotovo ako budemo u kvalitetnom bloku. Uz to u dobroj smo formi, možemo se suprostaviti Dinamu i napraviti dobar rezultat za kraj godine – smatra Pavičić.


Ne vjeruje da će »modri« biti poljuljani neuspjehom u Europi u kojoj su ostali bez proljeća.


– Sigurno je da bi svi prihvatili da im je netko ponudio da će skupiti toliko bodova i da će držati u šaci Šahtar ili tako dobiti Atalantu. Dinamovci su odigrali vrhunsku sezonu u Europi, mislim da ih ispadanje neće poljuljati. Imaju 25 kvalitetnih igrača i stvarno su moćna momčad. Istina, odigrali su puno utakmica, ali poznavajući Nenada Bjelicu, neće tu biti nikakvog opuštanja. Sigurno će se htjeti i malo iskupiti za visok poraz od Cityja. Ne sumnjam u motiviranost Dinama i jak sastav protiv nas – zaključuje Pavičić.