Svi na sjever!

Dođite na Rujevicu, uživajte u napadačkom nogometu i pomognite “bijelima”

Denis Frančišković

Armada će se ove nedjelje vratiti na sjevernu tribinu/Foto Arhiva NL

Armada će se ove nedjelje vratiti na sjevernu tribinu/Foto Arhiva NL

Pozivam naše navijače i sve u gradu da pomognu igračima. Pogotovo zato jer nas čeka teška utakmica, neće biti lako i neće sve ići u jednom smjeru. I kad uđemo možda u neki disbalans da nam oni pomognu da odradimo sve kako treba. I naravno, da uživaju u onome što mi pružamo na terenu. Posebne emocije? Ja sam fokusiran na teren, ali sve je to dobrodošlo za dečke. Mislim da igrači zaslužuju potporu i taj vjetar u leđa. Rade dobro, pravi su profesionalci - zaključuje Rožman.



RIJEKA Na Rujevici još traje »silenzio stampa«, a najave su da će biti prekinut nakon Lokomotive. Do tada medijima je na raspolaganju Simon Rožman. Novi trener Rijeke očekivano je studiozno prionuo poslu, stalno je na relaciji stan – Rujevica, jer vodi se briga o svakom detalju. Nedjeljni susret s Lokomotivom je u fokusu, pobjeda bi bila dodatni zamašnjak svima u klubu uoči dvotjedne stanke u kojoj će momčad potražiti mir negdje izvan Rijeke i odigrati utakmicu sa Zrinjskim 12. listopada na Kantridi.


– Iza nas je dobar tjedan, u Kupu smo imali dosta dobrih elemenata u igri neovisno o protivniku. Na tome ćemo graditi igru i dalje. Što se tiče zdravstvenog kartona, nije se ništa promijenilo, Raspopović, Šimić i Velkovski polako se vraćaju, u procesu su rehabilitacije, a Tomečak se vratio jučer u proces rada, dok Murić nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Svi ostali su zdravi i motivirani, imaju puno želje da na terenu izgledamo što bolje i idemo istim putem dalje – kaže Rožman.





Slovenski trener pun je hvale za ozračje i pristup igrača. Ima li nešto u klubu što ne štima ili bi trebalo popraviti?


– Svaki trener kada dođe u novi klub mora vidjeti u kojemu smjeru sve ide i za to mu treba vremena. Bio sam tri godine uvijek u magli, tu je sunce i sad sam sretan što sam tu. Mislim da su igrači prihvatili ono što mi želimo, a to je napredak i rad. Sve ostalo je za mene pozitivno. Za sada je sve OK, vidim i pozitivnu energiju oko kluba. Za mene je to dobar start, barem s nule, ne s minus deset.


Lokomotiva je dobro analizirana i riječ je, tvrdi Rožman, o jako dobroj momčadi u svim linijama.


– Lokomotivu smo proanalizirali i vidljivo je da 40 posto golova daju iz prekida. Na to moramo posebno pripaziti. U »lokosima« vidim jako dobro organiziranu momčad u fazi obrane, pogotovo u srednjoj i niskoj zoni. Meni je najbitnije da mi radimo one stvari koje su dobre, da imamo dinamiku i budemo borbeni na travnjaku. A oni koji gledaju da imaju što vidjeti. Napad? Istina i tu su jaki, imaju visinu, brza krila i vrlo dobru tranziciju, ali ne bih išao u dublje analize. Nešto moramo ostaviti i za nas kako suparnik ne bi dobio koju informaciju previše. No, spremni smo na sve to.


Slatke brige


Ostaje otvoreno pitanje tko će zaigrati na poziciji lijevog beka. Tomečak je još »out«, Smolčić je igrao u Varaždinu, Mamić bio vrlo raspoložen protiv Buja.


– Još ćemo vidjeti tko će zaigrati na mjestu lijevog beka. Meni je bitno da svi igrači daju sve od sebe na svakom treningu pa onda meni ostave da izabarem tko će igrati. Mislim da je ta filozofija prava. Vidjet ćemo, roster momčadi je takav da svatko može zamijeniti bilo koga. Nemam brige oko toga.


Rožman kaže kako ima i slatke brige i kad je u pitanju napad.


– Zadovoljan sam i s Puljićem i s Čolakom. Kao i mladim Babićem. Stvarno sam oduševljen kako rade i koju želju imaju. To su slatke brige trenera. Super sam zadovoljan kako rade i koju međusobnu komunikaciju imaju. Samo se dižu i to je jako bitno.


Novi trener na raspolaganju ima kvalitetan roster, manevarski prostor sve mu je veći s oporavkom igrača. Konkurencija se sve više zaoštrava, toliko da primjerice Čolak i Pavičić i posljednje vrijeme nisu bili u prvom planu.


Proces


– Za mene je bitan smjer u kojem se igrači razvijaju. To znači da u intenzitetu budemo još jači i bolji. No, sve je to proces. Ja bih htio da to bude 70 do 75 minuta kvalitetnog intenziteta, da gledatelji uživaju u nekoj dinamici. Koliko za to treba vremena? Vidjet ćemo, puno ovisi i o tome kako će sve to igrači prihvatiti. Start nam je dobar jer ovo je sad najosjetljivije vrijeme, pogotovo ako se malo mijenja trenažni proces. Ovo je sad razdoblje koje je vrlo bitno zbog ozljeda, radimo »u trku« pa ćemo vidjeti. Sigurno bi za svakog novog trenera bilo dobro imati šest tjedana, ali tog vremena nema. Svjestan sam toga i mi u nedjelju moramo odigrati top utakmicu.


Rožman stavlja naglasak na riječ proces. U ovom trenutku najbitnija mu je sinergija igrača, struke i navijača.


– Dobro će nam doći 14 dana priprema da se još bolje upoznamo i imamo neki mir. I da u kontinuitetu radimo nešto što nam je bitno. Kadar i konkurencija? Imamo otvorenu priču i svakom igraču želim pomoći. Odgovaram za rezultate i tko će započeti utakmicu. No, radimo svi zajedno.


Novi trener »bijelih« uputio je i poziv navijačima za sudar s »lokosima«. Armada će opet biti igrač više u njegovom trenerskom domaćem debiju.


– Pozivam naše navijače i sve u gradu da pomognu igračima. Pogotovo zato jer nas čeka teška utakmica, neće biti lako i neće sve ići u jednom smjeru. I kad uđemo možda u neki disbalans da nam oni pomognu da odradimo sve kako treba. I naravno, da uživaju u onome što mi pružamo na terenu. Posebne emocije? Ja sam fokusiran na teren, ali sve je to dobrodošlo za dečke. Mislim da igrači zaslužuju potporu i taj vjetar u leđa. Rade dobro, pravi su profesionalci – zaključuje Rožman.