Preslagivanje snaga

Dinamo prešao granicu od 100 miiljuna eura, Rijeka treća iza Hajduka

Portal Novilist.hr

Ivan Tomečak (Rijeka) i Hamza Barry (Hajduk)/Foto Arhiva NL

Ivan Tomečak (Rijeka) i Hamza Barry (Hajduk)/Foto Arhiva NL

Najvrijedniji igrač Rijeke je Antonio Mirko Čolak kojega transfermarkt procjenjuje na 3 milijuna eura.



RIJEKA Preslagivanje nogometnih odnosa u HNL-u prate i kolege sa specijalizirane stranice koja prati transfere i kretanje igrača na tržištu – transfermarkt. Prema tom izvoru Rijeka više nije po vrijednosti igrača druga momčad u ligi. Rijeka je dovela Franka Andrijaševića, a Hajduk Filip Bradarića. Transfermarkt je podvukao crtu, ukalkulirao neke vrijednosti i zaključio da Hajduk vrijedi 26,65, a Rijeka neznatno manje – 25,55 milijuna eura. Četvrti Osijek je na 18,7,. a vodeći Dinamo je prvi put prešao granicu od 100 milijuna eura, preciznije modri kadar procijenjen je na 107,3 milijuna eura. Najmanje u ligi vrijedi kadar trenera Varaždina Borimira Perkovića – 6 milijuna eura. 


Najskuplji igrač u Prvoj HNL je prema očekivanjima Dani Olmo koji vrijedi 30 milijuna eura. U top 10 najvrijednijih igrača HNL-a ugurala su dva igrača Hajduka. Filip Bradarić (4,5) i Mijo Caktaš (3,5 milijuna eura.)


Najvrijedniji igrač Rijeke je ozlijeđeni napadač Antonio Mirko Čolak kojega transfermarkt procjenjuje na 3 milijuna eura.