Pogled iz Irana

DRAGAN SKOČIĆ: Igoru Bišćanu nije lako, ali drugo poluvrijeme protiv Hajduka ogolilo je igru Rijeke

Denis Frančišković

Dragan Skočić

Dragan Skočić

Bilo je puno prostora između linija, kad je izašao Acosty nije bilo dubine... Teško je i nadomjestiti izostanke Čolaka i Kvržića. Nije lako... - tvrdi između ostaloga bivši trener Rijeke.



RIJEKA Dragan Skočić, nekadašnji trener Rijeke, nedavno je preuzeo klupu iranskog prvoligaša Sanat Nafta, kluba iz Abadana, s kojim se vezao na godinu dana. Skočiću je to već četvrti iranski klub što ga vodi u karijeri, prije toga je radio u Khoonehu, Fooladu i Malavanu. Riječ je o klubu koji je prvoligaš od sezone 2015./16., a kao što mu i ime govori, vezan je uz naftnog sponzora. Ljubitelji nogometa na Kvarneru Skočića posebno pamte iz trofejne 2006. kad je Rijeka osvojila Kup Hrvatske. Nakon »bijelih« riječki stručnjak, koji je ovaj mjesec napunio 51 godinu, vodio je ljubljanski Interblock, a zatim sreću okušao u Al-Arabiju i Al Nassru te se 2012. vratio na Kantridu gdje je opet vodio Rijeku na početku ere Damira Miškovića.


– Odlučio sam još malo ostati iako bih volio malo i promijeniti sredinu i krenuti u nekom drugom smjeru. Tu sam nekako stvorio ime, a i iranska liga je dosta dobra, jedna od najboljih u Aziji. Sanat Nafta je jedan osrednji klub iz sredine ljestvice, ima jako puno navijača, cijela jedna pokrajina navija za njih – kaže Skočić koji je u novom klubu tri mjeseca, ukupno u Iranu već petu godinu. Prošle godine igrao je finale Kupa, a svojeveremeno i Ligu prvaka s Fooladom kao i prije toga s Al Nassrom iz Saudijske Arabije.


Rijeku kao svoj klub očekivano redovito prati, u fokusu su mu posljednjih mjesec europski nastupi »bijelih« i naravno svježi Jadranski derbi.




– Vidim da je u Rijeci puno prinudnih rješenja. Nije Bišćanu lako. U zadnjim utakmicama nema Kvržića i Čolaka, a po meni Tomečak i Capan nisu baš sretna rješenja na ovim pozicijama na kojima su igrali protiv Splićana. Utakmica s Hajdukom mogla se riješiti puno prije. No, vidi se dosta nedostataka, drugo poluvrijeme ogolilo je igru Rijeke. Bilo je puno prostora između linija, kad je izašao Acosty nije bilo dubine… Teško je i nadomjestiti izostanke Čolaka i Kvržića. Nije lako… – tvrdi između ostaloga Skočić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU