Rijeka vs. Lokomotiva

DANIEL ŠARIĆ: Rijeka je favorit, ali Lokomotiva je momčad koja se voli nadigravati

Denis Frančišković

Zagrepčani imaju izuzetno brze napadače prema naprijed, pogotovo ako im se ostavi puno prostora, tako da Rijeka mora biti jako oprezna. Naravno, očekujem dominaciju »bijelih« i pobjedu jer sve osim nje ne bi bilo baš pozitivno - komentira Danijel Šarić, bivši igrač i pomoćni trener Rijeke.



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas na Rujevici dočekuju Lokomotivu uoči prvenstvene stanke uzrokovane reprezentativnim obavezama.,


– Osim visokog poraza od Dinama »lokosi« imaju jedan vrlo dobar ciklus. Rijeka je favorit, ali Lokomotiva je momčad koja se voli nadigravati. Sada su se i ekipirali, nedostajala je im »špica« što su riješili s Budimirom. Zagrepčani imaju izuzetno brze napadače prema naprijed, pogotovo ako im se ostavi puno prostora, tako da Rijeka mora biti jako oprezna. Naravno, očekujem dominaciju »bijelih« i pobjedu jer sve osim nje ne bi bilo baš pozitivno – komentira Danijel Šarić, bivši igrač i pomoćni trener Rijeke.


Novi trener Simon Rožman na raspolaganju neće imati kartoniranog Murića, a u procesu rehabilitacije su Tomečak, Raspopović i Velkovski.




Tradicija? Uvelike na strani Rijeke, uz 20 pobjeda i devet poraza u dosadašnje 34 utakmice. »Bijeli« su ostvarili posljednje četiri pobjede u nizu, »lokosi« su posljednji put slavili u rujnu prošle godine kad su svladali momčad Matjaža Keka 2:0 u Kranjčevićevoj.



No, pamte su i Rijekine visoke pobjede, jednom od 5:0 (2015.), dvaput po 6:0 (2009., 2014.). Lokomotiva je na riječkom travnjaku samo jednom slavila i to 2013. godine kada je bilo 1:3. Uz to, Rijeku i Lokomotivu vežu brojni igrači koji su nosili dres »lokosa«, Tomečak, Capan, Halilović, Puljić, Andrijašević i naposlijetku Babić i sada su u Rijekinom sastavu.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU