Gotov odmor

DANAS PROZIVKA Rijeka odbila četiri milijuna eura Parme, Bradarić ide u Moskvu?

Orlando Rivetti

Tijekom boravka u Kranjskoj Gori Rijeka će 5. srpnja igati sa Žilinom, pet dana kasnije gostovati u Villachu, igrati sa Spartakom iz Moskve, a 13. srpnja protiv Luton Towna u Kranjskoj Gori



RIJEKA Trotjednom odmoru došao je kraj. nogometaši Rijeke danas počinju pripreme za novu sezonu. »Glavni trening«, nakon svih testova i liječniničkih pregleda, zakazan je za 19 sati. Budući da mobiteli uglavnom zvone u prazno i onima koji bi morali biti na dispoziciji, teško je najaviti tko sve mora prisustvovati prvom treningu… Možda se okupi 40 igrača, ako dođu svi koji su na raznoraznim posudbama, odnosno oni kojima je istekao juniorski staž i čekaju što im donosi budućnost…


Sigurno je da na Rujevici večeras neće biti Filipa Bradarića, koji će ujutro odletjeti s reprezentacijom Hrvatske na Svjetsko prvestvo u Rusiju. Bradarić je jedan od onih igrača koji su vjerojatno zaklopili svoje poglavlje Rujevica, u prijelaznom roku pronaći će bogatiju destinaciju, Rijeci omogućiti zatvaranje jednog dijela godišnjeg budžeta. Rijeka je, navodno, odbila ponudu novog člana Serie A, povratnika Parme, koja je ponudila četiri milijuna eura. Parma se pojačava za nov sezonu, dovodi i Finca Hetemaja iz Chieva, te Australca Arzanija iz Melbournea FC…


Leovac preskup


Bradarić neće u Parmu, svojedobno su ga selili u Bolognu, Sampdoriju…, ali mogao bi nakon mundijala ostati u – Rusiji. I zaigrati s Vedranom Ćorlukom, suigračem iz reprezentacije, u dresu Lokomotive iz Moskve.




Od igrača koji bi mogli otići u prijelaznom roku koji počinje 15. lipnja, a traje do kraja kolovoza, Heber i Gorgon bit će danas na treningu kod Matjaža Keka. Otišao je samo Flotentin Matei. Nakon što je bio na posudbi u Astri, prodan je u UAE, Al Ittihadu Kalbi, za 500.000 eura. Posao je brzo obavljen jer u Al Ittihadu vjeruju sportskom direktoru HNK Rijeka Srećku Juričiću, koji je tri godine bio veoma uspješan trener u tom klubu. Astana je otkupila ugovor Marina Tomasova za milijun eura.


Nešto manje (800.000) uložili su Riječani u svog stopera Darija Župarića, otkupili njegov ugovor od Pescare. Župarić je godinu i pol dana na Rujevici. Preskup je bio Leovac, otkupu PAOK-u i ugovor, pa je skrenuo prema Maksimiru… Ali i tamo sve ne ide glatko.


Novaci na treningu


Nova imena su Darko Velkovski iz Vardara, stoper, i Mario Pavelić iz bečkog Rapida, koji će danas prvi puta trenirati s Rijekom, svojim novim klubom. Očekuje se razumljivo i dolazak Stjepana Lončara, veznog igrača Širokoga Brijega, za kojega Juričić i Mance tvrde da je sve dogovoreno. Mora samo doći, proći liječnički pregled i potpisati ugovor…


Rijeka je do 2. srpnja i odlaska u Kranjsku Goru, trenirati na Rujevici, a nekoliko će dana skoknuti do Fužina. Nije riječ o pikniku uz jezero Bajer s predsjednikom Damirom Miškovićem koji tamo ima vikendicu (ranč), već o bijegu od vrućine u Kekovo mučilište Vrata.


Do odlaska u Kranjsku Goru Riječani će odigrati tri utakmice. Prvu 22. lipnja protiv viceprvaka Malte, Balzana, pa 27. lipnja u Kraljevici s istoimenim domaćinom, te 29. lipnja protiv Vukovara.


Tijekom boravka u Kranjskoj Gori Rijeka će 5. srpnja igati sa Žilinom, pet dana kasnije gostovati u Villachu, igrati sa Spartakom iz Moskve, a 13. srpnja protiv Luton Towna u Kranjskoj Gori.