Što vi mislite?

Bradarić ipak nije Gavranović: Kako će Rujevica dočekati ex-kapetana u dresu Hajduka?

Denis Frančišković

I Franko i Brada u nedjelju navečer zaslužuju pljesak. Zadužili su Rijeku u godini za pamćenje, a Rijeka im je puno dala



RIJEKA – »Filip je u dresu Rijeke bio maksimalno profesionalan, korektan i lojalan dresu koji je nosio. Znam da između Rijeke i Hajduka postoji rivalstvo. Međutim, sto posto sam uvjeren da će Rujevica Filipa dočekati pljeskom« – ustvrdio je nedavno za naš list Stipe Bradarić, otac Filipa čiji je nastup u nedjelju u Hajdukovom dresu na Rujevici kao i onaj Franka Andrijaševića pod posebnim povećalom.


Franko i Stipe, rođeni Splićani i »hajdukovci«, od kojih je svatko imao svoj poseban put, u redovima Rijeke doživjeli su najveću afirmaciju. I postali zaštitni znak slavljeničke Rijeke koja je došla do povijesne dvostruke krune. I nikad nisu krili da im je u Rijeci lijepo, da im je Rijeka puno dala i bila odskočna daska u karijeri.


Franko je u Gentu pao u drugi plan, točnije nemilost trenera, ali je mnoštvo puta isticao kako će se jednom vratiti u Rijeku. I ispalo je prije očekivanog. Filip je u lipnju 2017. unatoč ponudama ostao na Rujevici rekavši kako mu je Rijeka dala puno i nigdje mu se ne žuri, kako želi pomoći momčadi da ostvari što bolji rezultat u Ligi prvaka. Obojica su u Rijekinom dresu bili pravi profesionalci, pravi sugovornici i primjer ostalima.




S Kantride i Rujevice bilo je posljednjih godina i dolazaka i odlazaka u redove konkurenata, prije svega Dinamo. Mario Gavranović i Marko Lešković redovito na Rujevici doživljavaju salvu zvižduka, Leon Benko i Josip Brezovec redovito su nagrađivani pljeskom. I to je dio nogometa. I života. Kad su u pitanju ovakvi odlasci i dolasci uvijek je bilo tenzija, nekad manjih, nekad većih, ali i korektnih gesti s tribina.


»Iskreno, ne znam kako će me publika prihvatiti… Bilo bi nekorektno da kažem bilo što protiv tog kluba i tih ljudi koji su me prihvatili, dali mi kapetansku traku…« – ustvrdio je nedavno Bradarić u trenutku dok mediji potenciraju priču oko njegovog povratka na Rujevicu u Hajdukovom dresu.


Jednostavno, i Franko i Brada u nedjelju navečer zaslužuju pljesak. Zadužili su Rijeku u godini za pamćenje, a Rijeka im je puno dala.