Želje jedno, stvarnost drugo

Ante Budimir: Razumijem želje Riječana, ali razmišljam samo o subotnjoj utakmici protiv Napolija

Marko Cvijanović

Ante Budimir / arhiva NL

Ante Budimir / arhiva NL

Razumijem želje navijača s obzirom na euforiju koja se stvorila nakon odlične jesenske sezone, shvaćam da se otvorila prilika napraviti veliki rezultat i cijenim to, ali... Sa Sampdorijom imam važeći ugovor – kaže Budimir



 Ante Budimir u »Rijeci«. Iz perspektive navijača riječkoga prvoligaša vijest što se proširila kuloarima zvuči sasvim obećavajuće, pogotovo uslijed činjenice da je odlazak Mateja Mitrovića u »Bešiktaš« gotova stvar. Stasiti napadač talijanskoga prvoligaša »Sampdorije«, koji je i prije dvije i pol godine bio želja Riječana kad je napuštao zagrebačku »Lokomotivu«, ovaj se put spominje u kontekstu šampionskih ambicija »bijelih«.


Priča ima rezona uzme li se u obzir činjenica da se Budimir nije naigrao u »Sampdoriji« u koju je stigao kao najbolji strijelac »Crotonea« u sezoni senzacionalnoga plasmana u elitni talijanski nogometni razred. Na početku sezone Budimir je bio treći napadač momčadi i prva alternativa stožernim prvotimcima Quagliarelli i Murielu, ali je uspio zabiti samo jedan pogodak i skupiti tek deset nastupa i 359 minuta. S te strane, mogućnost posudbenoga ugovora s riječkim prvoligašem ne zvuči nestvarno. Ima, međutim, jedan »ali«…


– Ovo mi je prvi glas – priznaje Budimir koji se priprema za subotnji nastavak prvenstva, iako ne poriče da njegov status u momčad nije najsjajniji.




– Situacija nije bajna, Muriel i Quagliarella su od prvoga dana bili u prednosti, ali u drugom dijelu jesenskog dijela sezone nametnuo se i Patrick Schick, koji je, moram priznati, odlično iskoristio malu minutažu koju je dobivao. Dakle, moj status nije najbolji, ali profesionalac sam, maksimalno odgovorno se odnosim prema treninzima.


Nije »Rijeka« jedini klub koji kotira kao nova Budimirova destinacija.


– Evo, sad sam od vas saznao da bih mogao u »Rijeku«, jučer je to bila »Pescara«, sutra će možda biti »Crotone« ili »Bologna«. Tako to krene. Kad je »Rijeka« u pitanju, razumijem eventualne želje navijača s obzirom na euforiju koja se stvorila nakon odlične jesenske sezone, shvaćam da se otvorila prilika napraviti veliki rezultat i cijenim to, ali vjerujte da ja u ovom trenutku razmišljam jedino o subotnjoj utakmici protiv »Napolija«. Sa »Sampdorijom« imam važeći ugovor, to je u ovom trenutku jedino izvjesno i to moram poštivati.


Kad su u pitanju špekulacije o Budimirovom odlasku iz »Sampdorije«, uz mogućnost posudbe kao najrealnije opcije u slučaju takva ishoda, treba znati da je ugledni talijanski prvoligaš iz Genove u njega uoči ove sezone uložio ozbiljne novce. Čelnici »Sampdorije« imaju otprilike četiri milijuna razloga dobro razmisliti o tome koja je najbolja opcija za napadača koji još uvijek prolazi fazu prilagodbe na novu momčad.