Riječ iskusnika

ANDREJ PRSKALO: Bišćan je bio vidno razočaran nakon utakmice, izgubili smo bodove na koje smo računali

Portal Novilist.hr

Andrej Prskalo nakon utakmice  s Interom/D. ŠKOMRLJ

Andrej Prskalo nakon utakmice s Interom/D. ŠKOMRLJ

Sigurno da je sudac dosta utjecao s penalom. Po meni takvih penala bi onda bilo svaku utakmicu dva, tri... Dogodilo se obostrano remplanje i za mene to nije penal. Naravno da kada gubiš 1:0 u 20 sekundi da je to onda drugačije - rekao je Prskalo u kultnoj emisji Pod stijenama Kantride



RIJEKA Iskusni vratar Riječana Andrej Prskalo gostovao je u kultnoj emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride i ponudio svoje viđenje remija protiv Intera i nastavka mršavog niza “bijelih”, koji su ostvarili tek jednu pobjedu u posljednjih šest službenih utakmica.


– Što nam je Bišćan rekao nakon utakmice? Bio je vidno razočaran, u planu nam je bilo da pobijedimo, a nažalost, spletom okolnosti nismo pobijedili – govorio je Prskalo. – Ostaje razočaranje, izgubili smo na Rujevici dva boda na koja smo računali.


Je li suđenje bilo jedan od razloga poraza?




– Sigurno da je sudac dosta utjecao s penalom. Po meni takvih penala bi onda bilo svaku utakmicu dva, tri… Dogodilo se obostrano remplanje i za mene to nije penal. Naravno da kada gubiš 1:0 u 20 sekundi da je to onda drugačije.


Bilo je i kasnije nekih prigovora na suđenje?


Ako je bio penal za njih onda je bio i kasnije na Tomečaku. 


Pustimo suđenje, ajmo govoriti o ekipi… Što se događa u ekipi, je li moguće da neuspjeh protiv Genta toliko utjecao na momčad?


– Sigurno da postojji velika žal poslije Genta. Svi smo se nadali da bi mogli proći, nažalost nismo uspjeli. Vjerujem da je jedan dio toga u tome. Da li smo sve od sebe protiv Intera, ali nažalost nismo uspjeli.


Je li ovo jedna prolazna faza ili je u pitanju kriza koja će se moći razriješiti promjenom nekih aktera?


– Mislim da je u pitanju splet okolnosti. Nismo u krizi, vjerujem da ćemo već u idućoj utakmici biti maksimalni.


Dio naših slušatelja nakon Genta je kritizirao predsjednika Damira Miškovića zato što ne želi “odriješiti kesu” i dovesti neke kvalitetnije igrače. I Bišćan je nakon utakmice protiv Genta rekao: nedostaje nam malo kvalitete?


– Ljudi u klubu znaju svoj posao, dosta godina su to uspješno radili. Sveukupno gledano imamo kvalitetu, nažalost neki igrači su nam se ozljedili i nedostajali su nam protiv Genta. Ali, nije ni Gent bezvezna ekipa, vrijede više od nas po transfermarktu. Nije to izlika nego realnost.


Nakon pauze na Rujevicu stiže Hajduk?


– Vjerujem da će nam ta pauza dobro doći da se pripremimo, nadam se da će nam se vratiti neki ozlijeđeni igrači i da ćemo dočekati spremni tu utakmicu – rekao je između ostaloga Prskalo.