Liga prvaka

Mađarski imperativ: Vaterpolisti “Primorja” danas putuju u Eger

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Žele li zaigrati na završnom turniru Lige prvaka, Riječani u Egeru ne smiju kiksati, a ni pobjeda nije jamac plasmana



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« danas odlaze autobusom na dobro im znani put do mađarskog Egera, gdje s istoimenim domaćim klubom igraju utakmicu pretposljednjeg devetog kola A skupine Lige prvaka.


Za razliku od njihovih domaćina, koji subotnje nadmetanje s početkom od 19.30 sati očekuju rasterećeni, budući da imaju »wild card« za »Final Six« u Budimpešti, riječki gosti kreću na put s imperativom pobjede.


»Primorje EB« si je, naime, tijekom čitave ovosezonske avanture komplicialo život, posljednja u nizu takvih epizoda je bila na Kantridi s »Olympiacosom«, koji je potopio domaću momčad u jednoj od njezinih najbezbojnijih prezentacija u proteklih nekoliko sezona. Epilog toga poraza jest činjenica da su Grci uvjerljivo prvi u skupini, a trenutačno četvrtoplasirani »primorjaši« kasne za bod iza »Barcelonete« u ovoj teškoj utrci za dva mjesta što vode na završni turnir elitnih europskih klubova.




Takozvani matematički izgledi nameću momčadi trenera Ivana Asića pobjedu u Egeru protiv vrlo kvalitetnog domaćeg sastava i kluba kojega je, inače, »Primorje EB« oba puta uvjerljivo pobijedilo na njegovom plivalištu u prošla dva gostovanja. Niti obavezan pun pogodak, međutim, nije jamstvo plasmana na Final Six. Naime, osim dvije pobjede »kapicama« s Kantride je nužan jedan kiks drugoplasirane »Barcelonete«, koja prvo gostuje »Jadranu« u Herceg Novom, a onda ide u Berlin »Spandauu 04«.


Primorjaši su se kompletirali dan prije ovog putovanja, jučer ujutro je održan prvi zajednički trening. Na Kantridu su se s utakmice Svjetske lige iz Rusije vratili Anđelo Šetka, Ivan Krapić, Ante Vukičević i Ivan Asić, ujedno i trener reprezentacije kod izbornika Ivice Tucaka.


Stigli su i Rumunj Cosmin Radu, čija je selekcija igrala s Mađarskom, i Španjolac Gonzalo Echenique, koji je nastupio za svoju reprezentaciju u utakmici sa Srbijom. Po onoj da »nada umire posljednja«, riječka momčad misli dati sve od sebe kako bi iz ove nezavidne pozicije ipak našla prolaz na završni turnir, ne želeći razmišljati o itekako otežavajućoj okolnosti jer ne ovisi sama o sebi.