Josip Barnjak

U uzvrat iduće srijede u Mađarskoj krećemo kao da je nula-nula!

Zlatko Horvat

Josip Barnjak (AO Škrljevo) u ogledu s Mađarima/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak (AO Škrljevo) u ogledu s Mađarima/Foto Arhiva NL

Oni su izuzetno domaćinska ekipa. Nisu doma izgubili 16 posljednjih utakmica, od pripremnog razdoblja... Egis Körmend je dobra momčad i u Mađarskoj nas čeka težak posao - kaže kapetan košarkaša AO Škrljeva



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva ostali su perfektni na domaćem parketu u Alpe Adria Cupu, sva tri susreta u skupini, te domaće utakmice četvrtfinala, polufinala, na kraju i finala, riješili su u svoju korist. Egis Körmend, drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva, napustila je Mavrince s minusom od devet poena (76:67). Drugo je pitanje hoće li to biti dostatno da kapetan Josip Barnjak podigne pobjednički trofej u premijernom nastupu Adria Oil Škrljeva u Alpe Adria Cupu.


– Vratili smo taj domaći teren, uspjeli smo to konačno vratiti i u domaćem prvenstvu. Bilo bi dobro to nastaviti i u nedjelju, kada nam u goste stiže posljednjeplasirani Bosco. S obzirom na to da su dobili Hermes Analiticu, treba biti oprezan – kaže kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak, koji je protiv Egis Körmenda biio prvi striejlac utakmice s 18 poena. Šuterski nije bilo idealno (trice 1-6), skupilo se i pet izgubljenih lopti, ali nikome nije bilo lako u utakmici s puno kontakata.


– Dogovorili smo se da ćemo krenuti jako jer ih možemo dobiti samo uz agresivnu obranu. Prvu četvrtinu odigrali smo vrhunski, stekli 17 poena prednosti. No, tu se vidi naša nezrelost, već u drugoj dionici dozvolili smo im da nas dostignu.




Uslijedio je novi bijeg, ali mađarska momčad, koju predvode četiri Amerikanca i Mario Delaš, na kraju je zaostatak dovela na devet poena.


– Puno i malo. Nekako sam nezadovoljan jer sam mislio da smo s onakvom igrom trebali napraviti više. U uzvrat iduće srijede krećemo kao da je nula-nula, ali oni su izuzetno domaćinska ekipa. Nisu doma izgubili 16 posljednjih utakmica, od pripremnog razdoblja… Egis Körmend je dobra momčad i u Mađarskoj nas čeka težak posao.


Za uzvrat moguć je povratak David Ušića, centra momčadi iz Mavrinaca.


– To bi nam donijelo sigurnost i malo »mesa« pod košem. Gležanj mu je još natečen, ali nadam se da će se oporaviti jer mađarska je momčad stvarno dobra. Ovo je za nas veliko iskustvo, finale je finale. Daleko smo dogurali protiv momčadi koje su po budžetima jače od nas. Možda i osvojimo… Bilo bi lijepo osvojiti trofej. Trebat će odigrati koncentrirano, stabilnije nego u Mavrincima, gdje smo imali previše oscilacija. U Körmendu nećemo smjeti tako olako ispustiti prednost.