Malo im za sreću treba

TORTA I ŠAMPANJAC ZA SREBRNE: Mlade košarkaše dočekalo mnoštvo pozitivnih vibracija

David Čarapina

Mladi hrvatski košarkaši i vodstvo HKS-a/G. STANZL/PIXSELL

Mladi hrvatski košarkaši i vodstvo HKS-a/G. STANZL/PIXSELL

Razlog više za zadovoljstvo je činjenica da je većina igrača reprezentacije, uz Široki Brijeg koji tradicionalno gaji kvalitetne mlade igrače, adekvatno zastupljena minutažom u našoj nacionalnoj ligi i to je jedan od preduvjeta za ovakav rezultat - istaknuo je Joke Vranković, glavni tajnik HKS-a.



RIJEKA Nije trebalo dugo vremena da se srebrna U-20 košarkaška reprezentacija nađe pred mikrofonima po povratku iz Njemačke s europske smotre. HKS je  u hotelu Panorama organizirao pressicu na kojoj su se redom našli svih 12 reprezentativaca zajedno sa stručnim stožerom (osim Aleksandra Ščepanovića op.) te dopredsjednikom HKS-a Nikolom Rukavinom i glavnim tajnikom Josipom Vrankovićem.


– Od samoga početka smo pokušali vratiti ponos u naše mlade selekcije, to nam je bio neki osnovni cilj. Mislim da smo dobro prezentirali našu košarku, da smo pokazali neke modele igre, a dečki su to prihvatili na obostrano zadovoljstvo. Dečki su pokazali da ipak vrijede, da su zasluženo došli do ove medalje i mislim da će, ako budu nastavili i dalje igrati u svojim klubovima i ne samo odrađivati minute, nego stvarno dobiti kvalitetnu igru, još više napredovati i biti na ponos svima nama – ponosno je kazao izbornik Damir Rajković koji se nada će ovaj uspjeh prodrmati HKS. A kada smo već kod HKS.-a…


– Razlog više za zadovoljstvo je činjenica da je većina igrača reprezentacije, uz Široki Brijeg koji tradicionalno gaji kvalitetne mlade igrače, adekvatno zastupljena minutažom u našoj nacionalnoj ligi i to je jedan od preduvjeta za ovakav rezultat. Uz to, tu je i trener koji je dugi niz godina prisutan na sceni i kvalitetnim radom i rezultatima u nacionalnoj ligi je skrenuo pozornost na sebe, tako da smo dobili kombinaciju igrača i stožera koja je rezultirala medaljom – izjavio je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković koji se nada da ovo neće biti samo još jedan izolirani uspjeh naših košarkaša koji će se jedan po jedan pogubiti u prijelazu u seniore. 




Nakon konferencije za medije, igračima i stožeru reprezentacije je dopredsjednik Saveza Nikola Rukavina uručio prigodne darove: sportski sat i plaketu Hrvatskog košarkaškog saveza, a zatim je slijedio opušteniji dio svečanog okupljanja – čokoladna torta uz čašu šampanjca.