Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Presica Adria Oil Škrljeva

Škrljevčani predstavili četiri mlade nade, koji su zalog novih uspjeha

Edi Bešić, Dorian Benković, Mislav Kolić, Dario Cvitković i Milan Tomljanović/Foto R. BRMALJ
Edi Bešić, Dorian Benković, Mislav Kolić, Dario Cvitković i Milan Tomljanović/Foto R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2019. u 21:23 2019-07-02T21:23:57+02:00

MAVRINCI Iako budžeta bitno skromnijeg nego u mnogih HT premijerligaša Adria Oil Škrljevo uspio je izgraditi svoje prepoznatljivo ime na domaćoj košarkaškoj sceni. Malim, ali sigurnim koracima, u Škrljevu slažu mozaik za iduću sezonu, a bitan dio te slike nove momčadi trebali bi biti i mladi igrači. Zbog toga su jučer u klupskim prostorijama u Mavrincima predstavili četiri mlada asa, četiri igrača ponikla u klubovima riječkoga prstena, koja će ove sezone odjenuti »zeleni« dres. Dario Cvitković jednu je sezonu u Škrljevu već odradio, igrač ponikao u Kraljevici, sigurno će ove sezone biti u fokusu trenera Damira Rajkovića malo više od Mislava Kolića (FSV) te Dorijana Benkovića i Edija Bešića (Kastav).

- Dario Cvitković je bio i prošle godine u rosteru, igrač rođen 1998. godine i drago nam je da i dalje nastavlja s nama. Prošle je godine puno radio, dobio neke prilike i nadam se da će to biti još bolje i uspješnije. Tri nova dečka su Mislav Kolić, Dorian Benković i Edi Bešić. Doduše, i Mislav je prošle godine s nama radio, njegov dolazak u Škrljevo plod je uspješne suradnje s FSV-om, klubom u kojemu se jako dobro radi. Mislav je produkt njihove škole i zaista sam zadovoljan da će od ove sezone biti s nama, sudjelovati u našem programu i sigurno nam nešto dati. Dorian Benković i Edi Bešić pak dolaze kao plod naše višegodišnje suradnje s Kastvom, Dorian je reprezentativac Hrvatske, bio je na U-16 Europskom prvenstvu i sigurno vjerujem da će biti jedan od onih koji će ugrabiti svoju priliku u HT Premijer ligi. Edi je bio na širim popisima i pripremama reprezentacija, vrlo darovit momak, koji je spreman na težak rad i koji će, uvjeren sam, uostalom kao i svi ovi mladi momci, svoje umijeće razviti na razinu potrebnu za igranje HT Premijer lige - predstavio je neka nova mlada lica Vice Sep, predsjednik Škrljeva, nakon što je umjesto uvodne riječi donio nekoliko informacija vezanih uz novu natjecateljsku sezonu, ali i važnih za njegovu momčad.

- Iduće sezone hrvatsko prvenstvo igrat će se na 33 kola. Mi smo to podržali, dobili smo 11 utakmica više, a samim tim i više prilike za mlade dečke, kojima će više utakmica značiti i bolji i brži razvoj. Prihvatili smo i ponovno igranje Alepe-Adria lige, branimo drugo mjesto i napadamo prvo. Rekli smo da svake godine želimo mrvicu više, ali svjesni smo da će to biti teško ostvariti i teško ponoviti i prošlogodišnji rezultat. Alpe-Adria liga je bila velilka stvar za klub. Također, moram reći da ćemo i iduće godine biti Adria Oil Škrljevo, što je nama čast i zadovoljstvo, jer nam je Adria Oil pomogao jako puno u stabilizaciji kluba. Bez njih ne bi bilo uspjeha, nadam se da će ta naša suradnja ići dalje i samo još više rasti - dodao je Vice Sep.

Roster za novu sezonu polako se popunjava. Ne samo mladim igračima iz prstena.

- Pod ugovorom imamo Briana Williamsa i Josipa Barnjaka. Potpisali smo Ivana Milekovića, vjerujemo da će nalazi Tomaža Bolčine biti u redu, a potpisali smo i Domagoja Vrkića iz Osijeka. Vrkić je dijete Zadra, igrač rođen 1997. godine, 204 cm visoko krilo od kojega puno očekujemo. Dakle, startnu petorku imamo popunjenu. Naravno, trebat će nam još dva ili tri seniora, plus ovi klinci. I to će biti ekipa za ovu sezonu - rekao je Vice Sep.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.