NBA liga

Rocketsi ubacili rekordnih 26 trica iz 55 pokušaja, Šarić i Bogdanović poraženi

Hina

James Harden (Houston)/Foto REUTERS

James Harden (Houston)/Foto REUTERS



TORONTO Bojan Bogdanović i Dario Šarić su sinoć opet odigrali odlične utakmice iako su njihove momčadi, Indiana Pacers i Minnesota Timberwolves doživjele poraze, a Houston Rockets su postavili novi NBA rekord po broju postignutih trica.


Indiana Pacersos i gostovali u Torontu gdje su ih sa 99:96 pobijedili domaći Raptorsi, a tricu za pobjedu domaće momčadi zabio je Fred VanVleet 25.9 sekundi prije kraja. Toronto je u ovoj utakmici nadoknadio zaostatak od 17 koševa. Predvodio ga je Kawhi Leonard sa 28 koševa, 10 skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Pascal Siakam je dodao 17 koševa uz sedam skokova, Greg Monroe 13 koševa i osam skokova.


Najbolji kod Indiane kojoj je ovo drugi poraz zaredom bio je Victor Oladipo sa 20 ubačaja, a Bogadnović je bio drugi strijelac sa 18 koševa u 33 minute na terenu (šut iz igre 7/13, trice 3/6), pet skokova, jednom asistencijom i dvije ukradene lopte.




Minnesota Timberwolves su poraženi kod kuće, sa 129:123 nakon produžetaka su ih pobijedili Detroit Pistonsi. Najbolji strijelac Pistonsa bio je Blake Griffin koji je utakmicu završio sa 34 koša, a Reggie Bullock je ubacio 33. Pogodak Andrea Drummonda, koji je ubacio 16 koševa i upisao isto toliko skokova, u zadnjoj sekundi regularnog dijela utakmice odveo ju je u produžetke.


Najbolji kod Minnesote bio je Derrick Rose sa 33 poena i sedam asistencija, dok je Robert Covington dodao 22. Dario Šarić je bio odličan, on je u 32 minute zabio 15 koševa (šut iz igre 6/10, trice 2/5) i upisao šest skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.


Sinoć su na terene NBA istrčali još i Mario Hezonja i Ante Žižić dok Dragan Bender nije ulazio u igru za svoje Phoenix Sunse. New York Knicks su doživjeli poraz u Philadelphiji gdje su ih sa 131:109 nadigrali domaći 76ersi. Joel Embiid je predvodio Sixerse sa 24 koša i 10 skokova, što mu je 28. double-double ove sezone. Ben Simmons je stigao do svog četvrtog triple-doublea sa 13 ubačaja, 11 skokova i 10 asistencija.


Tim Hardaway Jr. je bio najučinkovitiji u redovima New Yorka sa 27 pogodaka, a Hezonja je u četiri minute igre upisao samo dva pogotka iz slobodnih bacanja i upisao jedan skok.


Charlote Hornets su kod kuće sa 110:99 bili bolji od Cleveland Cavaliersa, a do pobjede ih je vodio Kemba Walker sa 30 koševa. Cavalierse je predvodio Jordan Clarkson sa 20 koševa, a Ante Žižić je u 16 minuta na terenu zabio sedma koševa (šut iz igre 3/4) uz četiri skoka i dva bloka.Phoenix Suns su u gostima sa 111:103 pobijedili Boston Celtics kojima nije pomogao ni Kyrie Irving sa 29 koševa i deset asistencija.

Houston Rockets su sinoć postavili novi NBA rekord i to po broju postignutih trica na jednoj utakmici. U pobjedi od 136:118 nad gostujućim Washington Wizardsima Rocketsi su ubacili 26 trica iz 55 pokušaja.


James Harden je utakmicu završio sa 35 koševa, od čega je šest trica, Chris Paul je ubacio 21 koš uz osam asistencija, a Clint Capela 20 koševa uz 12 skokova. Najbolji strijelac Washingtona bio je Bradley Beal sa 28 koševa.