Vice Sep

Predsjednik košarkaša Škrljeva ljutit nakon ispadanja iz Kupa: ‘Izgubili smo ono što smo gradili godinama’

Zlatko Horvat

Ovo je jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti. Sve ono što smo godinama gradili, izgubilo se u jednoj utakmici. Za poraz od Pule 1981 nema opravdanja - kaže Sep



Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva, ni u najgorem scenariju nije mogao pomisliti da će klub koji vodi imati samo šest pobjeda u 22 službene utakmice ove sezone, odigrane zaključno s 15. danom siječnja 2020 godine. Od toga dvije su pobjede ostvarene nad istom momčadi, Klosterneuburg Dukesima u Alpe Adria Cupu, jedna s poništenim pogotkom austrijske momčadi sa sirenom, te jedna za zelenim stolom (Gliwice) protiv momčadi od koje je Adria Oil Škrljevo na startu A skupine izgubilo uvjerljivih 107:69 u Poljskoj. Preostale tri pobjede su prvenstvene, dvije domaće (Alkar i Hermes Analitica) i jedna gostujuća (Dubrava Furnir). Bilo je teških poraza, primjerice minus 59 u Mavrincima protiv Cibone (55:114) poslije koje su igrači kažnjeni. No, još više boli minimalan pulski poraz u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića (71:70) prije dva dana poslije kojeg su čelnici kluba opet opalili igrače tamo gdje najviše boli – po džepu.


Šteta


– Razočarani smo. Ovo je jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti, koji nam je nanio puno štete budući da smo ostali bez plasmana na završni turnir. Sve ono što smo godinama gradili, izgubilo se u jednoj utakmici. Za ovaj poraz nema opravdanja – ocjenjuje Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva.


Izostanak ozlijeđenih Amerikanca Robertsona i kapetana Barnjaka išao je na ruku momčadi Sandra Nicevića, prvoligaš Pula 1981 iskoristila je priliku protiv premijerligaša.




– Obavili smo razgovor s trenerom Damirom Rajkovićem, koji je dao svoje viđenje. Činjenica je da se na startu ozlijedio Batur, ali pristup na početku nije bio pravi. Potrošena je velika energija za povratak, a kada se utakmica lomila, napravljene su tri početničke pogreške. Stručni stožer također nosi veliki dio krivice. I oni moraju mijenjati neke stvari. Igrači i stručni stožer kolektivno su podbacili. Amnestirani jedino mogu biti mladi Benković i Vucić, te Boban, koji u posljednjih mjesec dana baš kapetanski odrađuje svoju ulogu. Drago mi je jedino što će regija zapad ipak biti zastupljena na završnom turniru.


Loša sezona Adria Oil Škrljeva, začinjena ispadanjem iz Kupa, mogla bi imati dalekosežne posljedice za neke igrače.


Kazna


– Igrači koji su dovedeni kao nositelji igre, ne pružaju ono što se od njih očekuje i mogući su neki raskidi ugovora. Za sada su svi financijski kažnjeni, u iznosu puno većem nego što je to bio slučaj za Cibonu. Moraju osjetiti ono što mi osjećamo. Neće nas biti na završnom turniru, na tjednu hrvatske košarke. Pali smo u drugi plan, a takva je i posjeta na tribinama.


Dio krivice ide i na dušu čelnika kluba. Od prošle sezone ostala su samo dva igrača. Jedan od njih je Josip Barnjak, kapetan momčadi koji je zbog problema s leđima već duže vrijeme izvan parketa. Prva prilika za iskupljenje pruža se već sutra kada u Mavrince stiže Šibenka. Novi poraz značio bi nove, velike probleme.


– Mi već jesmo u teškoj borbi za ostanak. Ostalo je još 18 prvenstvenih kola, može se tu ponešto i popraviti, ali ne s ovim pristupom…