Stipe Krstanović

Odradili smo dobar posao u Slovačkoj, a sada možemo pružiti još bolju partiju

Zlatko Horvat

Vice Sep, Damir Rajković i Stipe Krstanović/Foto R. BRMALJ

Vice Sep, Damir Rajković i Stipe Krstanović/Foto R. BRMALJ

Ima prostora za napredak, jedino moramo biti strpljivi, svjesni trenutka u kojem se utakmica lomi - kaže Krstanović. Utakmica počinje u 19 sati.



MAVRINCI Četvrto izdanje Alpe Adria Cupa približava se kraju, još su preostale samo tri utakmice. Današnji uzvrat polufinala u Mavrincima između Adria Oil Škrljeva i Levickih Patriota, te dva susreta finala. Košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon slovačkih minus šest (82:76) moraju večeras u susretu što počinje u 19 sati ostvariti pobjedu od sedam i više poena razlike da bi izborili završni bal i ostvarili prvi značajniji međunarodni uspjeh.


– U prvom susretu ostvarili smo ono što smo željeli, vratiti se u Mavrnice s otvorenom utakmicom. Imamo aktivan, izazovan rezultat. Za prolaz nam treba pobjeda od sedam koševa, ali ne smijemo misliti da razliku moramo dostići odmah na početku. Tako se i pripremamo – rekao je Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, na prigodnoj konferenciji za novinare, na kojoj su bili nazočni klupski predsjednik Vice Sep, krilni centar Stipe Krstanović i klupski glasnogovornik Vladimir Jurić.


– U Levicama smo imali dva loša razdoblja. U jednom smo primili 13, u drugom 14 poena u nizu. Te žute minute si danas ne smijemo dozvoliti. Igramo protiv jakog suparnika, koji će, u odnosu na prvi susret, biti jači za najboljeg Amerikanca u sastavu Dwaynea Benjamina, koji im je stožerni igrač, ali jako oscilira. No, i mi tada u sastavu nismo imali Barnjaka i Yacouboua. Igramo dobro i mislim da će to biti dobra utakmica. Ono što mi moramo pokazati za prolaz je betonska obrana, koja mora biti naš forte. Iz iskustva ovakvih utakmica znam, a stizalo se i minus 25 protiv Bamberga, da ne smijemo gledati semafor. Ovakve su utakmice izuzetno teške, stresne, ali vjerujem da smo se dobro pripremili, jer se i veće razlike mogu stići – dodaje Rajković.





 Mađarska momčad  Egis Körmend prvi je finalist Alpe Adria Cupa. Nakon pobjede u prvom susretu sa 105:85 nad poljskim sastavom GTK Gliwice, Mađari su u uzvratu sačuvali kapital. Gliwice su pobijedile s minimalnih 81:80 zahvaljujući trici Radwanskog 20 sekundi prije kraja i seriji 13:2 u završnici. 



Levice su trenutno na drugom mjestu slovačke Extra lige s omjerom 20-8. Vodi Inter Bratislava (23-4), momčad koju odnedavno vodi Riječanin Aramis Naglić.


– Možda je Patriote uoči prvog susreta zavarao naš loš plasman na prvenstvenoj ljestvici. Kasnije su nas željeli zgaziti, ali igramo dobro. Priznao je njihov trener da ne zaslužuju finale ako nas bez dva igrača nisu mogli dobiti sa 20 poena razlike. No, dobro su pokriveni na svim pozicijama i morat ćemo imati dobar šuterski. Nadam se da će se nastaviti još jedna tradicija, još nas nijedna momčad nije dobila u Mavrincima u Alpe Adria Cupu… – kaže trener »zelenih«.


Stipe Krstanović je sa 16 poena i devet skokova bio prvi igrač Adria Oil Škrljeva u Levicama. U pobjedu nad Hermes Analiticom protekle nedjelje ugradio je 24 poena uz šest skokova.


– Odradili smo dobar posao u Slovačkoj. Osjetili smo kako igraju, a sada možemo pružiti još bolju partiju. Ima prostora za napredak, jedino moramo biti strpljivi, svjesni trenutka u kojem se utakmica lomi.



Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva, s ponosom ističe da je već plasman u polufinale Adria Oil Škrljeva ravan čudu s obzirom na veličinu gradova i budžete suparnika. U polufinalu smo lige sedam zemalja Europe i čast je što smo došli tako daleko u konkurenciji 16 klubova, pogotovo što smo debitanti. Ujedno branimo i čast hrvatske košarke, vjerujući da je slovačkih minus šest dostižno – kaže Sep.


Za mlade košarkaše iz PGŽ-a, njihove roditelje i trenere ulaz će biti besplatan. Sep i njegova ekipa žele pune tribine i pravu podršku u ovom važnom susretu.– Želimo s njihovom podrškom izboriti finale, što bi bilo iznad svih očekivanja. U goste nam stiže aktualni prvak Slovačke, pobjednik Kupa ove godine, a nakon njih u subotu i prvak Hrvatske. Susret s Cedevitom prenosit će HRT, ali to ne znači da nas navijači ne moraju doći podržati… – kaže Sep.


Svaka pobjeda sa sedam i više razlike domaći sastav vodi u finale. U slučaju pobjede Adria Oil Škrljeva sa šest poena razlike igrat će se produžeci.