Draže su mu OI

LeBron James preskače SP u Kini, zbog snimanja Space Jama 2

Hina

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS



LOS ANGELES Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James neće biti u sastavu američke reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kini, koju će voditi Gregg Popovich, objavio je u utorak američki sportski portal »The Athletic«, već će se umjesto toga pripremati za sljedeću NBA sezonu i snimati nastavak filma Space Jam, u kojem će zamijeniti Michaela Jordana koji je bio zvijezda originala.


»Volim Popa i sve što on donosi, ali ovo nije dobro ljeto za mene«, izjavio je James, koji će prvi put nakon 2005. godine propustiti nastup u doigravanju, a vodstvo Los Angeles Lakersa je pred kraj prošlog tjedna odlučilo poštediti svoju zvijezdu napora u ostatku osnovnog dijela sezone na izmaku.


Umjesto mogućeg nastupa u Kini i osvajanja jedinog zlatnog odličja i trofeja svjetskog prvaka, koji mu nedostaje, LeBron James će ljeto posvetiti pripremama za drugu sezonu s Lakersima i angažmanu u Space Jamu 2, koji će premijeru imati u srpnju 2021.




Ipak, vlasnik dva olimpijska zlata iz Pekinga 2008. i Londona 2012. te bronce iz Atene 2004., nije isključio mogućnost nastupa na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.


»Da, mogućnost za to postoji. Ovisti će o tome kako ću se osjećati. Volim Olimpijske igre«, izjavio je James za »The Athletic«.