NBA

Još jedna noć za pamćenje Luke Dončića, Hezonja slab u porazu Portlanda,

Hina

REUTERS

REUTERS

Dončić je utakmicu završio sa 41 košem, 12 skokova i 11 asistencija. To mu je 16. triple-double u karijeri, četvrta utakmica sezone u kojoj je zabio najmanje 40 koševa te druga u kojoj je ostvario triple-double s najmanje 40 koševa



Sinoć je na NBA terene istrčao od hrvatskih košarkaša jedino Mario Hezonja koji je u porazu svojih Portland Trail Blazersa od Denver Nuggetsa sudjelovao sa samo dva skoka, no večer je, još jednom, obilježio slovenski reprezentativac Luka Dončić čiji su Dallas Mavericks slavili protiv Detroit Pistonsa na utakmici igranoj u Mexico Cityju.


Denver Nuggets su kod kuće sa 114-99 bili bolji od Portlanda, a do pobjede su ih vodili Nikola Jokić i Jarami Grant sa po 20 koševa svaki. Jokić je upisao još i 11 skokova te šest asistencija.


Najbolji igrač Portlanda i utakmice bio je Hassan Whiteside koji je ubacio 33 koša uz 11 skokova, a Carmelo Anthony je dodao 20 koševa i devet skokova. Hezonja je na terenu proveo 14 minuta, uz jedan promašaj i dva skoka.




Dallas Mavericks su u utakmici igranoj izvan SAD-a i Kanade, u Mexico Cityju sa 122-111 slavili protiv Detroit Pistonsa, a Luka Dončić je upisao svoj prvi triple-double na terenu izvan NBA postavši ujedno i prvi igrač kojem je to uspjelo u povijesti sjevernoameričke košarkaške profesionalne lige.


Dončić je utakmicu završio sa 41 košem, 12 skokova i 11 asistencija. To mu je 16. triple-double u karijeri, četvrta utakmica sezone u kojoj je zabio najmanje 40 koševa te druga u kojoj je ostvario triple-double s najmanje 40 koševa.


Seth Curry je dodao 30 koševa, od čega je šest trica, a Andre Drummond je bio najbolji pojedinac poražene momčadi sa 23 ubačaja i 15 skokova.


Philadelphia 76ers su sa 115-109 u gostima bili bolji od Boston Celticsa, a najzaslužniji za to bio je Joel Embiid koji je zabio 38 koševa uz 13 skokova. To je četvrta pobjeda zaredom za Philadelphiju i prvi poraz Bstona kod kuće ove sezone. Kemba Walker je predvodio Celticse sa 29 koševa.


Cleveland Cavaliers su također u gostima sa 117-109 slavili nakon produžetaka protiv San Antonio Spursa. Kevin Love je bio najbolji strijelac Cavaliersa sa 30 koševa, dok je DeMar DeRozan bio najbolji u redovima San Antonia sa 21 poenom. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland, a Luka Šamanić nije zaigrao za San Antonio.